• 2024. gada 24. jūlijs 07:04
  • Delfi
  • 10

Video: Skolas šogad papildinās 102 "Mācītspēks" pedagogi

Video skaties šeit

102 jauni pedagogi stājas mācību frontē

Ar mirdzošām acīm un apņēmības pilni topošie skolotāji šopavasar ir uzsākuši intensīvas vasaras mācības, gatavojoties stāties klases priekšā jau šī mācību gada rudenī. Programmu "Mācītspēks" apmeklē 102 dalībnieki, kuri ir apņēmušies iegūt pedagoģijas zināšanas un prasmes, lai kļūtu par kvalificētiem skolotājiem Latvijas skolās.

Darba vidē balstītas studijas

"Mācītspēks" ir unikāla programma, kas ļauj dažādu jomu speciālistiem, piemēram, inženieriem un zinātniekiem, mainīt savu karjeru un pievienoties skolotāju rindām. Šī pieeja ne tikai sniedz jauniem skolotājiem nepieciešamās teorētiskās zināšanas, bet arī praktisku pieredzi, kas ir būtiska veiksmīgai pedagoģijai.

STEM priekšmeti un valodu skolotāji

Šogad gandrīz puse no "Mācītspēks" skolotājiem būs specializējušies STEM (dabaszinātņu, tehnoloģiju, inženierijas un matemātikas) priekšmetos, kas ir īpaši aktuāli mūsdienu izglītībā. Tomēr vairākas skolas joprojām sastopas ar izaicinājumiem valodu mācībās, jo īpaši pieprasījums pēc latviešu valodas skolotājiem paliek ļoti augsts.

Nākotnes izglītības tēma

"Ieguldot jaunajos pedagogu rezervuāros, mēs ne tikai attīstām izglītību Latvijā, bet arī sniedzam iespēju izciliem speciālistiem dalīties savās zināšanās un pieredzē ar jaunāko paaudzi. Tas ir būtiski ne tikai šodien, bet arī nākotnes izglītības kvalitātes nodrošināšanai," saka "Mācītspēks" programmas vadītāji. Arprātu klātesošie skolotāji ar entuziasmu un vēlmi ieviest inovācijas klasē, un viņu pienākums ir palīdzēt audzēkņiem attīstīt gan akadēmiskās, gan dzīves prasmes. Šis ir vēl viens solis uz priekšu Latvijas izglītības sistēmā un lieliska iespēja jauniem pedagogiem veidot nākotni, kas aizpildīs esošās nišas un nodrošinās nepieciešamo atbalstu skolās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas