VIDEO. Viesuļvētra "Miltons" sasniedz Floridu kā trešās kategorijas vētra ar 75 m/sDabā
Foto un virsraksts: LA
  • 2024. gada 10. oktobris 07:06
  • LA
  • 4

VIDEO. Viesuļvētra "Miltons" sasniedz Floridu kā trešās kategorijas vētra ar 75 m/s

Video skaties šeit

Viesuļvētra “Miltons” sasniedz Floridu

Viesuļvētra “Miltons” trešdienas vakarā iebruka ASV Floridas štatā, izraisot lielas bažas starp iedzīvotājiem un varasiestādēm. Šī trešās kategorijas vētra, kas atnesa stipru vēju, lietus un augstus viļņus, sagaidāma kā īpaši bīstama, ņemot vērā tās spēku un radītos apstākļus.

Miltona spēks un attīstība

Vētra “Miltons” pirms došanās uz sauszemi ieguva spēku, pastiprinoties virs pārmēru siltajiem Meksikas līča ūdeņiem. Tās spēks divreiz sasniedza piektās kategorijas vētras līmeni, ar brāzmām, kas sasniedza 270 kilometrus stundā (75 metrus sekundē). Šādas ekstremālas laika apstākļu izpausmes rada bažas par potenciāliem plūdiem un citiem dabas postījumiem.

Ietekme uz Floridu

Floridas iedzīvotāji ir saņēmuši brīdinājumus par stiprajām vēja brāzmām un smagajām lietusgāzēm, kas var izraisīt plūdus lielā daļā štata. Daži rajoni jau ziņo par augstiem viļņiem, kas var apdraudēt piekrastes reģionus. Vietējās varasiestādes mudina iedzīvotājus sekot līdzi laika ziņām un ievērot visus drošības pasākumus.

Kāpēc “Miltons” ir bīstama?

Viesuļvētras “Miltons” bīstamība slēpjas tās spējā radīt straujus laika apstākļu maiņas, kas var novest pie līdzšinējām vēsturiskām plūdu situācijām. Latvijas un citas valstis, kas cieš no šādām dabas katastrofām, pieredzējušas, cik plašus postījumus tās var atstāt pēc sev līdzi nesošajām nilēm, un Floridas iedzīvotājiem būtu jārēķinās ar potenciāliem riskiem.

Aicinājums iedzīvotājiem

Varasiestādes aicina visus Floridas iedzīvotājus sagatavoties viesuļvētras ietekmei un sekot līdzi jaunākajai informācijai par situāciju. Drošības pasākumi, piemēram, evakuācija no īpaši apdraudētajām teritorijām, plūdu sagatavošana un nepieciešamās preces, ir svarīgi, lai mazinātu ievainojamību šajā bīstamajā laikā. Laika apstākļu prognozes liecina, ka viesuļvētra “Miltons” var radīt ne tikai iznīcību, bet arī lielas izmaiņas Floridas infrastruktūrā un ikdienā, un tās sekas vēl ilgi varētu skart vietējo sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas