Ziemas sporta veidu federācijas un LOK neapmierinātas ar budžetu 2025. gadam
Sports
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 18:04
  • LSM
  • 4

Ziemas sporta veidu federācijas un LOK neapmierinātas ar budžetu 2025. gadam

Budžeta neapmierinātība

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) kopā ar ziemas sporta veidu federācijām ir izteikusi neapmierinātību par 2025. gada budžeta plāniem. Šis budžets ir īpaši nozīmīgs, ņemot vērā tuvākās XXV ziemas olimpiskās spēles, kas notiks no 2026. gada 6. līdz 22. februārim Milānā un Kortīnā.

Ārkārtas sēdes pieprasījums

LOK un federācijas ir vērsušās pie Saeimas Sporta apakškomisijas, lūdzot sasaukt ārkārtas sēdi, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar sagatavošanās atbalstu. Viņi uzsver nepieciešamību ātri rīkoties, jo laiks līdz olimpiskajām spēlēm samazinās, un sportistiem ir nepieciešams nodrošināt pietiekamu atbalstu treniņiem un sacensībām.

Spēļu nozīme Latvijas sportam

XXV ziemas olimpiskās spēles ir ne tikai sportiska aktualitāte, bet arī iespējams veids, kā popularizēt Latvijas ziemas sporta veidus starptautiskā mērogā. Neapmierinātība par budžeta tēriņiem norāda uz bažām par to, kā sportisti varēs sagatavoties un konkurēt cīņas par medaļām, ja atbalsts nebūs pietiekams.

Aicinājums uz rīcību

LOK un ziemas sporta federācijas aicina būtiskus lēmumu pieņēmējus apzināties šo problēmu nopietnību un rīkoties nekavējoties, lai nodrošinātu, ka Latvijas sportisti var sekmīgi piedalīties gaidāmajās olimpiskajās spēlēs un cīnīties par godalgām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas