Ziemas sporta veidu federācijas un LOK vērš uzmanību plānotajam sporta budžetam 2025. gadāZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ziemas sporta veidu federācijas un LOK vērš uzmanību plānotajam sporta budžetam 2025. gadā

Ziemas sporta federācijas aicina uz sadarbību

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) kopā ar ziemas sporta veidu federācijām ir izteikusi steidzamu aicinājumu Saeimas Sporta apakškomisijai sasaukt ārkārtas sēdi. Šajā sēdē tiks pārrunāti svarīgi jautājumi, kas saistīti ar sportistu sagatavošanās atbalstu un dalību gaidāmajās XXV Ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Budžeta nozīme sporta attīstībā

Sagatavošanās olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies no 2026. gada 6. līdz 22. februārim Itālijas Milānā un Kortīnā, prasa ievērojamus resursus un finansiālu atbalstu. Gan LOK, gan ziemas sporta veidu federācijas uzsver nepieciešamību pēc stabila un pietiekama sporta budžeta, lai nodrošinātu sportistiem optimālus apstākļus treniņiem un sacensībām.

Aicinājums uz tūlītēju rīcību

Federācijas uzskata, ka sagatavošanās procesam ir būtiska nozīme Latvijas sportistu sekmīgai dalībai olimpiskajās spēlēs. Tāpēc tās aicina sporta nozares pārstāvjus apzināties budžeta izsniegšanas steidzamību un atbalstīt ziemas sporta veidu attīstību valsts mērogā.

Nākotnes perspektīvas

Ja Latvijas sportisti vēlas sasniegt augstus rezultātus Milānā, ir nepieciešama vienota pieeja un aktīva iesaistīšanās sporta budžeta plānošanā jau šobrīd. Tikai kopīgiem spēkiem ir iespējams nodrošināt, ka Latvijas ziemas sporta veidu sasniegumi iegūst starptautisku atpazīstamību un sekmē valsts sporta reputāciju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas