• 2024. gada 13. augusts 08:07
  • Delfi
  • 7

ZZS nepiekrīt atteikties no samazināta PVN dārzeņiem un celt akcīzes nodokli marķētajai dīzeļdegvielai

ZZS nostāja par PVN un akcīzes nodokli

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir izteikusi skaidru nostāju, iebilstot pret ideju atteikties no samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes, kas attiecas uz Latvijā tradicionāliem svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem. Partijas pārstāvji uzsver, ka šāds solis negatīvi ietekmētu vietējo ražotāju konkurētspēju un patērētāju pieejamību veselīgiem pārtikas produktiem.

Efekts uz lauksaimniecību

ZZS uzskata, ka samazinātā PVN iespēja ir būtiska, lai veicinātu lauksaimniecības attīstību un nodrošinātu Latvijas iedzīvotājus ar kvalitatīviem un pieejamiem pārtikas produktiem. Partijas viedoklis ir, ka atteikšanās no šīs atbalsta formas varētu novest pie ražotāju ienākumu samazināšanās un patērētāju cenu paaugstināšanās.

Apcirpt akcīzes nodokli marķētai dīzeļdegvielai

Turklāt ZZS pauda neapmierinātību arī ar iespējamo akcīzes nodokļa paaugstināšanu marķētajai dīzeļdegvielai, ko izmanto lauksaimniecībā un zivsaimniecībā. Partija norāda, ka šis lēmums radītu papildu slogu ražotājiem, kuriem jau tāpat ir jāsaskaras ar dažādiem izaicinājumiem, tostarp, uz nemitīgi augošajām ražošanas izmaksām.

Nākotnes plāni

ZZS aicina valdību un lēmumu pieņēmējus ņemt vērā lauksaimniecības sektora viedokli un neapgrūtināt to ar papildu nodokļiem. Partija plāno turpināt sarunas ar atbildīgajām instancēm, lai panāktu atbalstošu politiku, kas veicinātu Latvijas lauksaimnieku un zvejnieku ilgtspēju un attīstību. Par spīti strādājošām diskusijām, ZZS ir apņēmusies palikt vienotai savā nostājā un turpināt cīnīties par mazākajiem ražotājiem un patērētājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas