• 2024. gada 14. augusts 14:12
  • NRA
  • 11

7 triki, kas ēdienu ledusskapī svaigu saglabās ilgu laiku

Problēmas ar pārtikas saglabāšanu

Vai esat kādreiz atvēruši ledusskapi un sastapuši nepatīkamu skatu — sabojājušies tomāti, burkāni vai garšaugi, kurus tikai pirms dažām dienām bijāt iegādājušies? Šādas situācijas, kad nākas izmest dārgus produktus, ir pazīstamas daudziem. Tomēr, ja ievērosim dažus vienkāršus trikus, dārzeņi un augļi var saglabāties svaigi krietni ilgāk.

1. Pareiza uzglabāšana

Lielākā daļa cilvēku nezina, ka dārzeņi un augļi nav jāuzglabā kopā. Daži augļi, piemēram, āboli, izdala etilēnu, kas paātrina sabojāšanos citiem augļiem un dārzeņiem. Sadaliet produkts un uzglabājiet tos atsevišķi, lai pagarinātu svaiguma laiku.

2. Mitruma kontrole

Svaigi dārzeņi un augļi vislabāk saglabājas, kad to mitrums tiek pareizi regulēts. Piemēram, burkānus var iepakošanai izmantot mitrā drānā, bet salātu lapas jāglabā hermētiskā traukā ar papīra dvieli, lai uzsūktu lieko mitrumu.

3. Pareiza temperatūra

Ledusskapja temperatūra ir svarīga. Saglabājiet to apmēram 4 °C, lai dārzeņi un augļi nepārsiltu un nesabojātos. Tomēr ņemiet vērā, ka ne visi dārzeņi jātur ledusskapī. Piemēram, kartupeļus labāk uzglabāt tumšā un vēsā vietā.

4. Augļu un dārzeņu sagatavošana

Pirms ievietošanas ledusskapī, rūpīgi nomazgājiet un nosusiniet augļus un dārzeņus. Mitri produkti ātrāk bojājas, tāpēc labākēs ir samazināt mitruma līmeni pirms uzglabāšanas.

5. Izmantojiet hermētiskos traukus

Hermētiskie trauki ir lielisks veids, kā saglabāt pārtikas produktu svaigumu ilgāk. Šie trauki neļauj gaisam vai mitrumam iekļūt, nodrošinot optimālu vidi pārtikas glabāšanai.

6. Pārskatiet krājumus

Regulāri pārbaudiet ledusskapī esošo pārtiku un patērējiet tos produktus, kas tuvākajā laikā sabojāsies. Šis ieradums ne tikai palīdzētu izvairīties no pārtikas šķērdēšanas, bet arī ļautu labāk organizēt iepirkšanos.

7. Pareiza glabāšana saldētavā

Ja jums ir produkti, kurus nu jau nevarat patērēt, apsveriet to saldēšanu. Saldēšana var būt lielisks veids, kā saglabāt pārtiku ilgtermiņā. Pirms saldēšanas, dārzeņus un augļus ieteicams pagatavot vai vismaz iepriekš sagatavot, lai tie nezaudētu savu kvalitāti.

Secinājums

Kopumā ir vairāki veidi, kā pagarināt dārzeņu un augļu svaigumu ledusskapī. Ievērojiet šos trikus un samaziniet pārtikas atkritumus, nodrošinot, ka dārzeņi un augļi kalpos ilgāk un saglabās savu uzturvērtību. Svaiga pārtika ne tikai uzlabos jūsu ēdienkarti, bet arī kalpos kā solījums palīdzēt saglabāt vidi un mazināt atkritumu apjomu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas