• 2024. gada 31. augusts 14:00
  • Delfi
  • 16

Aicina nedoties uz pērtiķu baku skartajām valstīm; apdrošinātājs sola segt izdevumus arī pandēmijas gadījumā

Jauns pērtiķu baku uzliesmojums

Reaģējot uz Pasaules Veselības organizācijas (PVO) izsludināto starptautiska mēroga ārkārtas situāciju, Latvijas sabiedrība ir satraukta par jaunu pērtiķu baku varianta uzliesmojumu. Šīs slimības izplatība ir radījusi bažas par veselības risku, kas saistīts ar ceļošanu uz skartajām valstīm.

Apdrošinātāja aicinājums

Apdrošinātājs "Balcia" ir izdevis oficiālu paziņojumu, kurā aicina Latvijas iedzīvotājus atturēties no ceļojumiem uz valstīm, kurās ir konstatēti pērtiķu baku gadījumi. Uzņēmums uzsver, ka ceļojumi uz šīm valstīm var palielināt veselības riskus, un mudina pilsoņus būt apdomīgiem, plānojot savas vasaras brīvdienas.

Cena par drošību

Tomēr, ja ceļojums uz skartajām valstīm ir neizbēgams, "Balcia" sola, ka ceļojumu apdrošināšana segs izdevumus arī gadījumā, ja pērtiķu bakas pārvēršas plašākā pandēmijā. Šī iniciatīva ir īpaši svarīga tiem, kuri plāno ceļojumus, jo tā sniedz papildu drošības sajūtu un aizsardzību pret neparedzētām situācijām.

Informācija un atbalsts

"Balcia" aicina visus ceļotājus būt informētiem un sekot PVO ieteikumiem par ceļošanu uz valstīm, kurās sastopams pērtiķu baku vīruss. Apdrošinātājs sniedz arī konsultācijas un atbalstu klientiem, kas vēlas uzzināt vairāk par ceļojumu apdrošināšanu un tās priekšrocībām sarežģītos apstākļos. Sagatavojieties saviem ceļojumiem, rūpējoties par savu veselību un drošību!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas