"airBaltic" emitējusi papildu obligācijas 40 miljonu eiro apmērāLatvijā
Foto un virsraksts: TV3
  • vakar 16:45
  • TV3
  • 7

"airBaltic" emitējusi papildu obligācijas 40 miljonu eiro apmērā

“airBaltic” jauni finanšu soļi

Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic” ir paziņojusi par jaunu finanšu instrumentu ieviešanu, emitējot papildu obligācijas 40 miljonu eiro apmērā. Šis solis ir daļa no uzņēmuma stratēģijas, lai nostiprinātu savu finanšu stabilitāti un turpinātu attīstību pēc Covid-19 pandēmijas radītajām sekām.

Jaunās obligācijas un to nosacījumi

Papildu obligāciju emisija ir saistīta ar iepriekšējām nodrošinātajām obligācijām 340 miljonu eiro apmērā, kuras tika emitētas 2024. gada maijā. Šīm obligācijām ir noteikta 14,5% procentu likme, kas liecina par uzņēmuma centieniem piesaistīt investīcijas pievilcīgos nosacījumos. Jauno obligāciju dzēšanas termiņš ir noteikts līdz 2029. gadam.

“airBaltic” nākotnes plāni

“airBaltic” plāno izmantot iegūtos līdzekļus, lai pastiprinātu savu floti, uzlabotu pakalpojumu kvalitāti un turpinātu attīstību starptautiskajos tirgos. Uzņēmums ir uzsācis jaunas maršrutu attiecības un strādā pie klientu pieredzes uzlabošanas, lai palielinātu konkurētspēju aviācijas nozarē.

Noslēguma secinājumi

Šī obligāciju emisija apliecina “airBaltic” apņemšanos stiprināt savu finansiālo bāzi un nodrošināt ilgtspējīgu izaugsmi. Ar šo soli uzņēmums ne tikai stabilizē savu situāciju, bet arī gatavojas nākotnes izaicinājumiem, kas var parādīties dinamiski mainīgajā aviācijas tirgū.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas