"Alianse arī turpmāk būs Latvijas drošības garants": Siliņa tiekas ar NATO šefuPolitika
Foto un virsraksts: TV3
  • aizvakar 13:07
  • TV3
  • 7

"Alianse arī turpmāk būs Latvijas drošības garants": Siliņa tiekas ar NATO šefu

Ministru prezidentes tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru

Evika Siliņa, Latvijas Ministru prezidente, trešdien Briselē tikās ar jauno NATO ģenerālsekretāru Marku Riti. Šī tikšanās bija nozīmīga, ņemot vērā nesenās ģeopolitiskās pārmaiņas un nepieciešamību stiprināt drošību gan Latvijā, gan visā Baltijā.

NATO loma Latvijas drošībā

Siliņa uzsvēra, ka NATO arī turpmāk saglabās būtisku lomu Latvijas drošībā. Viņa norādīja, ka alianses militārie spēki un drošības garantijas ir būtiskas, lai nodrošinātu valstī stabilitāti un aizsardzību pret ārējām draudiem. "Mūsu sadarbība ar NATO ir neatņemama Latvijas drošības stratēģijas sastāvdaļa," piebilda Siliņa.

Stratēģiskas iniciatīvas un nākotnes plāni

Sarunā ar ģenerālsekretāru Siliņa tika apspriesti arī turpmākie Latvijas un NATO sadarbības virzieni. Ministru prezidente akcentēja nepieciešamību attīstīt jaunas stratēģiskas iniciatīvas, lai uzlabotu militāro spēku gatavību un reaģēšanas ātrumu. Tika izskatītas arī iespējas palielināt bruņoto spēku finansējumu un modernizācijas programmas.

Baltijas valstu drošības stiprināšana

Siliņa norādīja uz nepieciešamību ciešāk sadarboties ar pārējām Baltijas valstīm, lai kopīgi risinātu drošības izaicinājumus. "Mums jāturpina strādāt kopā, lai stiprinātu mūsu reģionālās aizsardzības struktūras un veicinātu vienotību aliansē," sacīja Siliņa.

Noslēguma vārdi

Tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru Marku Riti apliecināja Latvijas apņemšanos turpināt aktivizēt un nostiprināt savas lācekļa attiecības ar aliansi. Siliņas deklarētā apņēmība pildīt savas starptautiskās saistības ir būtisks solis ceļā uz drošāku un stabilāku nākotni Latvijai un visai Baltijai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas