• 2024. gada 30. augusts 06:55
  • TV3
  • 7

Aptauja: kādiem dzīvniekiem vēl būtu jābūt Rīgas Zoodārzā?

Rīgas Zoodārza nākotnes redzējums

Rīgas Zoodārzs ir vieta, kur ik gadu tūkstošiem apmeklētāju var iepazīt eksotiskus dzīvniekus un uzzināt vairāk par to sugu saglabāšanu. Taču vai šobrīd esošais dzīvnieku pulks ir pietiekams? Jautājums par jaunu dzīvnieku pievienošanu Zoodārzam ir kļuvis par aktuālu tēmu sabiedrībā, un šoreiz "900 sekundes" mēģina noskaidrot Latvijas iedzīvotāju viedokli par to, kādiem dzīvniekiem vēl būtu jābūt Rīgas Zoodārza kolekcijā.

Aptaujas rezultāti un sabiedrības viedoklis

Veicot aptauju, "900 sekundes" noskaidroja, ka sabiedrība ir visai atvērta idejai par jauniem dzīvniekiem Rīgas Zoodārzā. Aptaujā piedalījās vairāki simti cilvēku, un viņi izteica savas vēlmes un ieteikumus. Daudzi respondenti norādīja, ka vēlas redzēt vairāk tropiskos dzīvniekus – tādus kā orangutāni un lauvu tīģeri. Cita daļa aicināja diversificēt Zoodārza dzīvnieku sugas, iekļaujot Latvijā raksturīgās, bet mazāk zināmās sugas.

Ekspertu viedokļi par jauno dzīvnieku iekļaušanu

Zoodārza eksperti uzsver, ka jebkura jauna dzīvnieka iekļaušana prasa ne tikai finansiālas investīcijas, bet arī rūpīgu plānošanu attiecībā uz dzīvnieku uzturēšanu, vidi un sabiedrību. "Mums jāņem vērā ne tikai cilvēku vēlmes, bet arī dzīvnieku labklājība un biotopu saglabāšana," skaidroja Rīgas Zoodārza vadība. Viņi norāda, ka, pievienojot jaunus dzīvniekus, ir jārūpējas par to, lai tie varētu dzīvot savā dabiskajā vidē un būtu saderīgi ar jau esošajiem iemītniekiem.

Kādas sugas varētu tikt pievienotas?

Pamatojoties uz iedzīvotāju ieteikumiem, dažas sugas, kas tika izceltas, ietver eksotiskos kukaiņus, putnus un zīdītājus. Uzsvars tiek likts uz sugu popularizēšanu un izglītojošām programmām. Vēl daudzi izteica vēlmi redzēt lāču sugas, piemēram, pandu vai polāro lāci, kā arī eksotiskus putnus, piemēram, flamingus. Šādas sugas varētu pievienot ne tikai izklaides nolūkā, bet arī kā daļu no aizsardzības un izglītības iniciatīvām.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Rīgas Zoodārzs ir ne tikai atpūtas vieta, bet arī svarīga izglītības un saglabāšanas iestāde. Sabiedrības viedoklis par jauniem dzīvniekiem sniedz vērtīgu ieskatu par to, kā Zoodārzs varētu paplašināt savu piedāvājumu un piesaistīt aizvien vairāk apmeklētāju. Noskaidrotās vēlmes un nepieciešamības var kalpot par pamatu, lai nākotnē izstrādātu plānus dzīvnieku sugu paplašināšanai un Zoodārza attīstībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas