Ar Lietuvas militāro reisu no Libānas izceļojuši 9 Latvijas pilsoņi
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:19
  • LSM
  • 5

Ar Lietuvas militāro reisu no Libānas izceļojuši 9 Latvijas pilsoņi

Svētdiena un atgriešanās no Libānas

Svētdien, 6. oktobrī, no Libānas uz Šauļiem ar Lietuvas militāro reisu ieradušies 9 Latvijas valstspiederīgie kopā ar savām ģimenēm. Šis pasākums ir daļa no plašākas operācijas, lai nodrošinātu Latvijas pilsoņu drošu atgriešanos mājās no konflikta reģioniem.

Ārlietu ministrija informē

Ārlietu ministrija (ĀM) ir apstiprinājusi šo informāciju un norādījusi, ka viņi ir veikli organizējuši transporta nodrošināšanu Latvijas pilsoņiem, kuriem nepieciešama evakuācija no Libānas. ĀM izsaka pateicību Lietuvas valdībai par ieguldījumu un atbalstu šajā operācijā.

Latvijas pilsoņu drošība prioritāte

Latvijas valdība turpina uzsvērt, cik svarīgi ir nodrošināt savu pilsoņu drošību jebkurā situācijā. Šī evakuācija ir apliecinājums tam, ka valsts ir apņēmīga un gatava rīkoties ātri, kad runa ir par Latvijas pilsoņu aizsardzību ārvalstīs.

Plāni turpmākai palīdzībai

ĀM norādījusi, ka turpinās uzraudzīt situāciju Libānā un, ja būs nepieciešams, sniegs papildu atbalstu Latvijas pilsoņiem, kuri varētu būt iestrēguši vai kuriem nepieciešama palīdzība. Valsts aicina visus, kuri plāno doties uz šīm teritorijām, būt piesardzīgiem un sekot līdzi situācijai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas