• 2024. gada 3. septembris 06:15
  • NRA
  • 10

Atvaļinātie augstākie virsnieki: Krievija nelietīgi izmanto ASV gļēvulību

Krievijas gaisa uzbrukumu draudi

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ikvakara uzrunā ir izteicis stingru kritiku ASV administrācijas nostājai attiecībā uz militāro palīdzību Ukrainai. Viņš norāda, ka katru dienu Ukrainas gaisa spēki saskaras ar Krievijas lidmašīnām, kuras nesodīti veic uzbrukumus, radot nopietnus draudus valsts drošībai. Krievijas aviācijas brīvā rīcība, saskaņā ar Zelenska teikto, ir tiešas sekas tam, ka ASV nav ļāvusi Ukrainai izmantot modernās pretgaisa sistēmas, piemēram, ATACMS, lai iznīcinātu Krievijas lidmašīnas pirms to pacelšanās.

ASV politiskās lēmumu ietekme

No Baltā nama tiek pieņemti lēmumi, kas ietekmē militāro spēju attīstību un operatīvās efektivitātes uzlabošanu Ukrainā. Zelenski uzsver, ka šī gļēvulība un ierobežojumi ir ļāvuši Krievijai turpināt savas gaisa operācijas ar minimālām sekām. "Mums no ATACMS nav nekādas jēgas," viņš piebilst, norādot uz to, ka iepriekš noteiktie ierobežojumi tagad burtiski piespiež Ukrainas spēkus "zaudēt" un neizmantot stratēģiski svarīgus resursus.

Ukrainas militārā stratēģija un izaicinājumi

Zelenskis akcentē, ka Ukrainas spēku stratēģija ir ikdienā apgrūtināta, jo viņi nevar veikt priekšlaicīgas triecienus pret Krievijas gaisa spēku infrastruktūru. "Mēs varētu lidmašīnām likt atkāpties no šiem lidlaukiem," skaidro Zelenskis, tomēr uzsver, ka jebkādi mēģinājumi rīkoties tiek ierobežoti. Tas liek jautāt par ASV iekšējo politiku un tās ietekmi uz karu, kurā tiek izsistas uzvaras, bet saistības paliek nepildītas.

Secinājumi par starptautisko sadarbību

Šī situācija norāda uz steidzamu vajadzību pēc reālas starptautiskās sadarbības un spēcīgas atbalsta stratēģijas, lai palīdzētu Ukrainai aizsargāt savu teritoriju un iedzīvotājus. Krievijas izmantošana ne tikai kā uzbrucēja, bet arī kā izmisuma simbols ir jānovērš, un, lai to panāktu, ir nepieciešams pieņemt ātrus un efektīvus lēmumus. Zelenska izteikumi skaidri parāda, ka karš Ukrainā ir ne tikai reģionāla, bet arī globāla nozīme, kur katras valsts nostāja var ietekmēt nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas