Avoti: Raķešu triecienā pie Doneckas nogalināti seši Ziemeļkorejas virsnieki
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:36
  • LSM
  • 5

Avoti: Raķešu triecienā pie Doneckas nogalināti seši Ziemeļkorejas virsnieki

Tragedija Doneckā

Pēdējās dienās intensīvas cīņas turpinās Ukrainas Doneckas apgabalā, un ceturtdien tika ziņots par kārtējiem zaudējumiem. Saskaņā ar Ukrainas izlūkdienesta sniegto informāciju, raķešu uzbrukumā gājuši bojā vairāk nekā 20 karavīri, starp kuriem ir seši virsnieki no Ziemeļkorejas.

Ziemeļkorejas klātbūtne

Šis incidents akcentē Ziemeļkorejas militārās klātbūtnes pieaugumu Ukrainā, kas, šķiet, bija saistīta ar palīdzību Krievijas armijai. Avoti norāda, ka Ziemeļkorejas virsnieki centās koordinēt un atbalstīt Krievijas militārās operācijas, tomēr, šķiet, viņi nonāca mērķī raķešu uzbrukuma laikā.

Ukrainas atbildes reakcija

Ukrainas valdība un militārie analītiķi norāda, ka šo incidentu var uzskatīt par svarīgu pagrieziena punktu, kas norāda uz Krievijas sadarbību ar Ziemeļkoreju. Eksperti norāda, ka šādās izsistajās operācijās var būt vēl lielāka informācijas apmaiņa un militārā palīdzība starp abām valstīm, kas paaugstina konfliktu intensitāti.

Starptautiskā sabiedrība seko notikumiem

Starptautiskā sabiedrība turpina sekot līdzi notikumiem Ukrainā, un šie jaunumi varētu ietekmēt kā valstu, tā arī starptautisko organizāciju nostāju attiecībā uz Krievijas agresiju. Tiek gaidītas vairākas reakcijas no Rietumiem, jo notikumi Doneckā ir skaidrs pierādījums tam, ka Krievija turpina piesaistīt partnerus, kas varētu apdraudēt reģiona drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas