Bailes no pieminekļiem ir slimība! LKS sarīko piketu Rātslaukumā. FOTO, VIDEOLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Bailes no pieminekļiem ir slimība! LKS sarīko piketu Rātslaukumā. FOTO, VIDEO

Video skaties šeit
Vairāk foto skaties šeit

Pikets Rātslaukumā: Protesta cēlonis un dalībnieki

Rīgas domes sēdes laikā, kad tika lemts par dažādu pieminekļu likteni, pie Rīgas domes ēkas Rātslaukumā pulcējās protestētāji. Šo piketu organizēja Latvijas Krievu savienība (LKS), izsakot savu nostāju pret plānoto pieminekļu nojaukšanu un izsaukšanu no pilsētas skatapunkta. Dalībnieki, pārsvarā ar plakātiem rokās, skandēja saukļus, norādot uz to, ka bailes no pieminekļiem ir slimība, kas nenāk par labu sabiedrībai.

Piketa mērķi un aicinājumi

Organizētāji identificē bailes no pieminekļiem kā sociālu problēmu, kas ietekmē sabiedrības saliedētību un kultūras identitāti. Protestētāji uzsvēra, ka pieminekļi ir ne tikai vēstures liecības, bet arī svarīgi kultūras elementi, kas palīdz veidot Latvijas krievu kopienas identitāti. LKS pārstāvji pieprasīja saglabāt esošos pieminekļus un aicināja domi sarunām ar sabiedrību, lai rastu konstruktīvus risinājumus.

Protesta izpausmes – FOTO un VIDEO

Piketa dalībnieki izmantoja dažādus radošus izteiksmes veidus, lai piesaistītu uzmanību savai nostājai. Fotogrāfijas un video materiāli no notikuma parāda emocijas un apņēmību, ar kādu protestētāji izteica savas prasības. Daudzi no dalībniekiem bija ģērbušies tradicionālās tērpos, radot tiešu saikni ar vēsturi un kultūras mantojumu. Šie attēli un video var kalpot kā spilgts atgādinājums par sabiedrības vēlmi saglabāt savas vēsturiskās saknes.

Sabiedrības reakcija un turpmākie soļi

Pikets Rātslaukumā piesaistīja ne tikai protestētāju uzmanību, bet arī līdzcilvēku viedokļus. Socialajos tīklos jau izskanējuši viedokļi par nepieciešamību ieklausīties visās sabiedrības daļās un veikt diskusijas par kultūru, identitāti un vēsturi. LKS solījusi turpināt uzsākto dialogu un izstrādāt konkrētus priekšlikumus, lai risinātu šos sarežģītos jautājumus. Paredzams, ka šo jautājumu turpināšana būs aktuāla arī nākamās Rīgas domes sēdēs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas