• 2024. gada 9. augusts 11:24
  • Delfi
  • 9

Banka atklāj, cik pelna jaunākie mājokļa kredīta saņēmēji

Mājokļa kredītu tirgus pārskats

Šī gada pirmajā pusgadā Latvijas bankās ir novērojams interesants mājokļa kredītu pieteikumu pieaugums. Saskaņā ar bankas apkopotajiem datiem, visbiežāk mājokļa kredītu saņēmēji šobrīd ir iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 39 gadiem. Tomēr, kas ir īpaši ievērības cienīgs, ir tas, ka par 80% pieaudzis arī mājokļu pircēju skaits jauniešu vidū.

Jaunāko aizņēmēju profesijas

Jaunie mājokļu pircēji, kuriem ir izsniegti kredīti, iedala sevi vairākās profesijās. Visizplatītākie ir informācijas tehnoloģiju speciālisti, kas gūst stabilus ienākumus. Arī mākslīgo intelektu un datu analīzi apguvušie jaunie profesionāļi ir starp šiem aizņēmējiem. Turklāt ir redzams, ka pieaug arī radošās industrijas pārstāvju interese par mājokļu iegādi.

Aizdevuma iespējas ar ierobežotiem ienākumiem

Ar jautājumu par aizdevuma iespējām ar algu 1000 eiro mēnesī, potenciālie mājokļa kredītu saņēmēji ir nobažījušies. Jāņem vērā, ka, lai iegūtu mājokļa kredītu, bankas parasti ņem vērā ne tikai ienākumus, bet arī citas saistības, kredītvēsturi un noguldījumus. Jebkurā gadījumā, ar budžetu, kas ierobežots līdz 1000 eiro, jaunajiem aizņēmējiem var būt grūtāk atrast pietiekami labu piedāvājumu, taču tas nav neiespējami.

Secinājums

Latvijas mājokļu kredītu tirgus pierāda, ka interese par mājokļu iegādi pieaug, it īpaši jaunākās paaudzes vidū. Lai gan ir izaicinājumi saistībā ar finansēm un nosacījumiem, jaunie profesionāļi, kas strādā pieprasītās nozarēs, joprojām var cerēt uz iespējām īstenot savu sapni par mājokli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas