• 2024. gada 5. septembris 07:56
  • TV3
  • 33

Bez leģendārajiem Ronaldu un Mesi – zināmi "Zelta bumbas" kandidāti

Bez Mesi un Ronaldu: Jaunās futbola zvaigznes uz Zelta bumbas

2023. gads ir iezīmējis būtiskas pārmaiņas futbolā, un šogad "Zelta bumbas" nomināciju sarakstā neiekļāvās divi leģendārie spēlētāji - argentīnietis Lionel Mesi un portugāļu zvaigzne Kristiano Ronaldu. Abi futbolisti, kuri iepriekš ir dominējuši šajā balvu cīņā, šogad ir atstājuši vietu jaunajiem talantiem.

Mesi neierašanās: iemesli un sekas

Lionel Mesi, kurš iepriekš daudzkārt ieguvis "Zelta bumbu", šogad nav iekļauts 30 nominantu sarakstā. Daudzi futbola eksperti uzskata, ka tam varētu būt saistība ar viņa pāreju uz Parīzes “Saint-Germain” un vēlāk uz “Inter Miami”, kas varēja ietekmēt viņa sniegumu. Ņemot vērā, ka laiks ir skrejceļš jaunajiem spēlētājiem, Mesi prombūtne sniedz iespēju citiem pretendēt uz šo prestižo balvu. Šogad ir daudz kandidātu, kuri varētu gūt panākumus "Zelta bumbā", un apvienojot talantus no dažādām līgām, ir vērts izcelt sešus vispamanāmākos. Starp tiem ir Anglijas Premjerlīgas zvaigznes, jauni vārti guvēji un talanti no Itālijas un Spānijas. Visvairāk izceltas ir kārtējās jauno spēlētāju paaudzes, kā, piemēram, Norveģu uzbrucējs Erling Haaland, kurš pērn pārsteidza ar saviem sniegumiem "Manchester City" sastāvā, kā arī argentiešu jauno vedni, Enzo Fernandesu, kurš izcēlās FIFA Pasaules kausa izcīņā.

Secinājums: Jauna laikmeta sākums futbolā

Bez Ronaldu un Mesi "Zelta bumbas" balvas nomināciju saraksts ir atspoguļojis jaunas pārmaiņas futbolā. Šīs izmaiņas ne tikai ļauj jauniem talantiem parādīties gaismā, bet arī sniedz jaunas cerības un iespējas jaunajiem sportistiem. Futbola pasaule, bez šiem leģendām, noteikti iegūs jaunas zvaigznes, kuras mūs iedvesmos nākamajās sezonās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas