Brīvdabas muzejs aicina uz Miķeļdienas svinībām Latgales ciemāPasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 25. septembris 13:02
  • TV3
  • 16

Brīvdabas muzejs aicina uz Miķeļdienas svinībām Latgales ciemā

Miķeļdiena Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, kas ir viens no nozīmīgākajiem kultūras objektiem valstī, aicina visus interesentus piedalīties Miķeļdienas svinībās, kas notiks 28. septembrī no pulksten 10 līdz 17. Šī ir lieliska iespēja iepazīt Latviešu tradīcijas un svinēt rudens ražu kopā ar ģimeni un draugiem.

Miķeļdienas tirgus un gardumi

Pasākuma centrā būs Miķeļdienas tirgus, kur apmeklētāji varēs iegādāties vietējā ražotāja izstrādājumus, sajust rudens garšu un piedalīties dažādās ēdienu gatavošanas aktivitātēs. Neizpaliks arī gardās rudens ražas zupas, kas sniegs iespēju izbaudīt vietējās gastronomijas tradīcijas.

Interaktīvas aktivitātes visām vecuma grupām

Muzejs ir sagatavojis plašu aktivitāšu klāstu gan pieaugušajiem, gan bērniem. Apmeklētāji varēs piedalīties radošajās darbnīcās, tradicionālajos spēles un izglītojošās aktivitātēs, kas ļaus iepazīt un izprast Miķeļdienas svinību nozīmi.

Kultūras un mākslas pasākumi

Būs arī koncerts Bornes baznīcā, kas iepriecinās visus mūzikas mīļotājus. Pasākums piedāvās iespēju ne tikai izbaudīt koncertu, bet arī iepazīties ar Latvijas kultūras mantojumu un vēsturi caur māksliniecisko izpildījumu. Aicinām ikvienu pievienoties šīm tradīcijām un baudīt Miķeļdienas svinības Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas