Budžeta portfelis iesniegts Saeimā. Īsumā viss, kas jāzina par valsts tēriņiem nākamgadPolitika
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 15. oktobris 11:43
  • TV3
  • 10

Budžeta portfelis iesniegts Saeimā. Īsumā viss, kas jāzina par valsts tēriņiem nākamgad

Budžeta portfeļa iesniegšana Saeimā

Otrdien, 15. oktobrī, Latvijas finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) Finanšu ministrijā parakstīja ziņojumu par 2025. gada valsts budžetu. Šis ir nozīmīgs solis ceļā uz nākamā gada valsts finanšu plānu, kuru valdība jau tradicionāli nosūta izskatīšanai parlamentā.

Budžeta prioritātes

Šī gada budžets ir veltīts divām galvenajām prioritātēm – iedzīvotāju drošībai un Latvijas konkurētspējai. Tas nozīmē, ka valdība plāno ieguldīt resursus, lai nodrošinātu iedzīvotāju labklājību un stiprinātu nacionālo ekonomiku.

Investīcijas un tēriņi

Plānots, ka 2025. gada budžets ietvers dažādus tēriņus, kas paredzēti veselības aprūpei, izglītībai un infrastruktūrai. Finanšu ministrija uzsver nepieciešamību investēt sociālajā jomā, lai uzlabotu dzīves kvalitāti visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Ko sagaidīt tālāk?

Pēc budžeta portfeļa iesniegšanas Saeimā, tiks uzsāktas diskusijas par piedāvāto plānu. Gaida arī priekšlikumus un debatēm, kas varētu ietekmēt galējo lēmumu. Latvijas iedzīvotāji ir aicināti sekot līdzi budžeta apspriešanai un izteikt savas idejas par valsts nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas