Būšana dabā un kopienas izjūta svarīgāka par gaļu. Kāpēc sievietes Baltijā dodas medīt
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 14:28
  • LSM
  • 6

Būšana dabā un kopienas izjūta svarīgāka par gaļu. Kāpēc sievietes Baltijā dodas medīt

Būšana dabā un kopienas izjūta

Sievietes Baltijā arvien vairāk sāk pievērsties medniecībai, un ne tikai tāpēc, lai iegūtu gaļu. Medības ir kļuvis par veidu, kā satikties ar citiem, socializēties un pavadīt laiku dabā. Mežzinātņu maģistre un pieredzējusi medniece Jana Alksnīte, piedaloties Latvijas Radio raidījumā "Radio vilks dabā", uzsvēra, ka daudzām sievietēm daudz svarīgāka par trofejām un gaļas ieguvi ir tieši kopienas sajūta.

Kopienas dzīves nozīme

Medības nodrošina iespēju veidot īpašas attiecības un saites ar citiem medniekiem. Šajā process sievietes komunicē, dalās pieredzē un veido atbalsta grupas. Jana Alksnīte atklāja, ka kopā pavadot laiku dabā, dalīšanās pieredzē un kopīgi piedzīvojumi veido spēcīgas saites, kura ir svarīga ne tikai medniecībā, bet arī ikdienas dzīvē.

Daba kā terapija

Pavadot laiku dabā, sievietes ne tikai medī, bet arī saņem emocionālu atbalstu un atslodzi no ikdienas steigas. Medības kļūst par veidu, kā izvairīties no pilsētas trokšņa un rast mieru un harmoniju. Šī tuvība ar dabu un tās ritmiem ir līdzīga terapijai, kas palīdz sievietēm atjaunot enerģiju un spēku.

Mainīgā medniecības aina

Sieviešu pieaugošā interese par medniecību var arī norādīt uz mainīgām sabiedrības tendencēm. Arvien vairāk sieviešu kļūst par aktīvām dalībniecēm tradicionālajās vīriešu aktivitātēs, veidojot jaunas tradīcijas un mainot stereotipus. Tas liecina par sieviešu spēju un vēlmi piedalīties visos sabiedrības aspektos, tostarp medniecībā.

Secinājums

Medniecība kļūst par jaunu veidu, kā sievietes Baltijā var sajusties piederīgas, socializēties un izbaudīt dabu. Būšana kopienā un tuvība ar dabu ir pārspējusi tradicionālo izpratni par medību nolūkiem, un šī tendence turpinās attīstīties arī nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas