• 2024. gada 16. aprīlis 15:20
  • TVNET
  • 7

Čehijas uzņēmums uzstādīs Lietuvas gaisa telpas novērošanas sistēmu

Čehijas uzņēmums "Era" uzstādīs Lietuvas gaisa telpas novērošanas sistēmu

Čehijas grupas "Omnipol" uzņēmums "Era", kas ražo izlūkošanas, novērošanas un citas tehnoloģijas, ir uzņēmies 3,6 miljonu eiro vērtu projektu uzstādīt Lietuvas gaisa telpas novērošanas sistēmu. Šī sistēma veiks novērošanu 609 metru augstumā, nodrošinot efektīvu un precīzu datu apkopošanu.

Projekta ieviešana un mērķi

Projektu īstenos Lietuvas valsts aeronavigācijas uzņēmums "Oro navigacija", kas šo jauno sistēmu plāno izmantot, lai uzlabotu gaisa telpas kontrolēšanas procesu un nodrošinātu drošību valsts gaisa telpā. Šī ir būtiska investīcija Lietuvas gaisa satiksmes uzraudzības un drošības uzlabošanā.

Sadarbība starp valstīm un uzņēmumiem

Šī projekta ieviešana dod iespēju paplašināt sadarbību starp Čehijas un Lietuvas uzņēmumiem, radot jaunas iespējas uzņēmējdarbībai un tehnoloģiju attīstībai. Turpmākās sadarbības perspektīvas liecina, ka abas valstis var gūt labumu no šādas sadarbības un kopīgiem projektiem gaisa telpas nozarē.

Gaidāma sistēmas uzstādīšana un darbības sākums

Plānots, ka "Era" uzstādītā gaisa telpas novērošanas sistēma tiks darbināta jau tuvākajā nākotnē, nodrošinot efektīvu gaisa satiksmes kontroli un drošību Lietuvas gaisa telpā. Šis projekts ir solis uz priekšu, lai uzlabotu gaisa satiksmes drošību Baltijas valstīs un veicinātu savstarpējo sadarbību un attīstību šajā jomā.


Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TVNET portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas