• 2024. gada 30. augusts 18:40
  • NRA
  • 11

Ceļojums uz Prāgu maksā Rēzeknes izpilddirektoram maksā amatu

Raimonds Olehno atstādināts saistībā ar ceļojumu uz Prāgu

Rēzeknes pašvaldība piedzīvo notikumu virpuli, jo piektdien no amata tika atstādināts izpilddirektors Raimonds Olehno. Šī izmaiņa saistīta ar SIA "Rēzeknes siltumtīkli" darbinieku ceļojumu uz Prāgu, ko organizējusi pašvaldības iestāde. Šis gadījums uzsver nepieciešamību atklāt un uzraudzīt pašvaldības izdevumu caurspīdīgumu.

Guna Puce skaidro situāciju

Pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce apliecināja aģentūrai LETA, ka šī atstādināšana ir pamatota un iekļaujas pašvaldības centienos nodrošināt skaidrību un atbildību visās iestādes darbībās. Puce uzsvēra, ka tā ir nepieciešamība pēc pārredzamības, ņemot vērā, ka ceļojuma izmaksas var radīt bažas par publisko resursu lietderīgu izmantošanu.

Cietušo un pušu reakcija

Lai gan detālīzēti neskaidri, situācija ir izraisījusi diskusijas gan Rēzeknes pašvaldībā, gan plašākā sabiedrībā. Pilsoņi un pašvaldības darbinieki ir satraukti par to, kā šādi ceļojumi var ietekmēt darbinieku uztveri un vispārējo ietekmi uz pašvaldības reputāciju. Vietējie iedzīvotāji norāda, ka ir nepieciešams izstrādāt skaidrus noteikumus attiecībā uz darbinieku ceļojumiem, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē.

Nākamie soļi un iespējamās sekas

Raimonds Olehno atstādināšana ir tikai sākums dziļākai izmeklēšanai. Pašvaldība plāno veikt padziļinātu analīzi par ceļojumu organizēšanu un finansēšanu, lai saprastu, vai ir bijušas citas neatbilstības vai disciplīnas pārkāpumi. Pagaidu administrācija cer, ka šī situācija kalpos par mācību citiem pašvaldības darbiniekiem, uzsverot atbildības un caurspīdīguma nozīmi publiskajā sektorā. Šī situācija rāda, cik svarīgi ir sabiedrībā uzturēt uzticību un nodrošināt, ka publiskie resursi tiek izmantoti atbilstoši un ar cieņu pret nodokļu maksātāju naudu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas