Dabas muzejā iepazīstinās ar Latvijā audzēto vistu daudzveidībuInteresanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 3. oktobris 23:53
  • VS
  • 5

Dabas muzejā iepazīstinās ar Latvijā audzēto vistu daudzveidību

Izstādes datumi un mērķis

No 11. līdz 13. oktobrim Latvijas Nacionālajā dabas muzejā norisināsies izstāde "Vistu sēta. Latvijā audzētu vistu daudzveidība". Šīs izstādes mērķis ir iepazīstināt apmeklētājus ar dažādām vistu šķirnēm, kas audzētas mazajās putnkopju saimniecībās, kā arī skaidrot vistu šķirņu atšķirības un to īpašību īpatnības.

Šķirņu daudzveidība un īpašības

Izstādē būs iespējams apskatīt ap 30 dažādu vistu šķirņu, tostarp dējējvistas, gaļas vistas un dekoratīvās pundurvistiņas. Tāpat tiks izrādītas arī tradicionālās cukurvistiņas un krūpiņi, kas Latvijā tiek audzēti jau gadsimtiem ilgi, bet vēl nav oficiāli reģistrēti kā šķirnes. Apmeklētāji varēs iepazīties ar vīziju par Latvijas vistu audzēšanu, kas ietver gan lielas, gan mazas vistas dažādās krāsās, sprogainas un pūkainas.

Speciālistu konsultācijas un piedalīšanās

Izstādē piedalīsies "Tautas putnkopju biedrības" pārstāvji un citi putnkopji no Bauskas, Ķekavas, Ogres, Cēsu, Madonas un citiem novadiem. Viņi sniegs konsultācijas, kā arī dalīsies ar savu pieredzi un zināšanām par vistu audzēšanu, skaidrojot, kādas ir katras šķirnes vajadzības un raksturīgas iezīmes.

Baložu audzēšana un papildus aktivitātes

Izstāde neaprobežosies tikai ar vistu šķirņu attēlošanu; tajā būs arī iespēja aplūkot Latvijas baložu audzētāju selekcionētās baložu šķirnes. Apmeklētāji varēs iepazīties ar dažādiem mājputnu ražotājiem, tostarp "Caunītes" un šķirnes mājputnu saimniecību "Rudeņi", kā arī mājputnu mājiņu ražotāju "CipCip". Šī izstāde būs īsta svētku reize putnkopjiem un arī interesentiem, kuri vēlas paplašināt savas zināšanas par Latvijas vistu audzēšanu un tās daudzveidību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas