«Dzīve Kuldīgā starp pasaules kariem» – izstāde par pilsētas uzplaukumu 1930. gados
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:00
  • LSM
  • 8

«Dzīve Kuldīgā starp pasaules kariem» – izstāde par pilsētas uzplaukumu 1930. gados

Izstāde "Dzīve Kuldīgā starp pasaules kariem"

Kuldīgas novada muzejā šobrīd jūs varat iepazīties ar izstādi, kas veltīta kuldīdznieku dzīvei starp pasaules kariem. Izstāde, ko veidojuši muzeja darbinieki, ir veidota, lai atspoguļotu pilsētas dinamisko attīstību 1930. gados un tās nozīmīgos vēsturiskos brīžus.

Vizuālā liecība par dzīvi Kuldīgā

Izstāde ietver ne tikai fotogrāfijas, bet arī citas laikmeta liecības un priekšmetus, kas sniedz ieskatu kuldīdznieku ikdienā. Apmeklētāji var aplūkot priekšmetus no Kuldīgas un citiem Kurzemes muzeju krājumiem, kas atspoguļo pilsētas dzīvi un sociālo dinamiku šajā laikā.

Pilsētas attīstība un industriālā izaugsme

1930. gadi ir bijuši Kuldīgai ļoti svarīgi, jo tie iezīmēja pilsētas uzplaukumu. Šajā laikā Kuldīga kļuva par industriālo centru, kur aktīvi darbojās fabrika "Vulkāns" un audumu fabrika. Tas kļuva par jauno ekonomikas dzinēju, kas sekmēja ne tikai darba vietu radīšanu, bet arī iedzīvotāju strauju izaugsmi.

Transporta attīstība un savienojamība

Tāpat ir vērts pieminēt, ka šajos gados tika pabeigta dzelzceļa līnija uz Alsungu un izbūvēta šoseja uz Skrundu, kas padarīja Kuldīgu par piekļuves centru un veicināja ekonomisko un sociālo attīstību. Šie transporta uzlabojumi bija vitāli svarīgi ne tikai pilsētas iedzīvotājiem, bet arī apkārtējo teritoriju attīstībai.

Aicinājums apmeklēt izstādi

Kuldīgas novada muzejs aicina visus interesentus apmeklēt šo izstādi, lai uzzinātu vairāk par pilsētas vēsturi un tās attīstību starp abām pasaules kariem. Šī ir unikāla iespēja iepazīt Kuldīgas bagāto kultūras un industriālo mantojumu, kā arī izprast, kā laiks ir ietekmējis pilsētas dzīvi un tās iedzīvotāju likteņus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas