Eiropas Kodolpētījumu centram ambiciozi plāni Visuma vēstures pētniecībā
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 14:10
  • LSM
  • 4

Eiropas Kodolpētījumu centram ambiciozi plāni Visuma vēstures pētniecībā

Dievišķās daļiņas atklāšana

Atklājot Higsa bozonu, zinātnieki no visas pasaules ir ieguvuši jaunas vajadzības un jautājumus par to, kāda loma šai daļiņai bija Lielajā sprādzienā. Šī atklājuma rezultātā ir radījušās jaunas teorijas un diskusijas gan akadēmiskajā vidē, gan plašākā sabiedrībā, par to, kā Higsa bozs varētu ietekmēt mūsu izpratni par Visumu un tā rašanos.

CERN ambiciozie plāni

Eiropas kodolpētījumu centrs (CERN) aktīvi strādā pie projektiem, kas ļautu zinātniekiem vēl dziļāk iepazīt Visuma vēsturi jau šajā gadsimtā. Plānošana ietver jaunu, 90 kilometrus garu cilpu, kas tiks būvēta zem Šveices un Francijas robežas. Šis projekts ne tikai paplašinās esošās izpētes iespējas, bet arī sniegs atbildes uz jautājumiem, kas līdz šim palikuši neatbildēti.

Būtiski lēmumi līdz 2028. gadam

CERN plāno pieņemt lēmumu par nākotnes projektiem un potenciālo jauno iekārtu celtniecību līdz 2028. gadam. Šis ir izšķirošs laiks, kad tiks gūtas atziņas par Visuma rašanos, un, iespējams, atrastas atbildes uz fundamentāliem jautājumiem, kas saistīti ar fiziku un matemātiku. Zinātnieki cer, ka šie pētījumi ne tikai piesaistīs lielāku interesi par daļiņu fiziku, bet arī radīs jaunas iespējas un izaicinājumus nākamajām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas