Francijas prezidents nokaitina itāļus: kulta seriāla "Emīlija Parīzē" dēļ izceļas politisks skandālsĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 12:12
  • LA
  • 2

Francijas prezidents nokaitina itāļus: kulta seriāla "Emīlija Parīzē" dēļ izceļas politisks skandāls

Politiskā spriedze ap "Emīliju Parīzē"

Kulta seriāls "Emīlija Parīzē" ir izraisījis ne tikai publisku interesi, bet arī politisku spriedzi. Francijas prezidents Emanuels Makrons ir izteicis nepārprotamu viedokli par nodomu pārcelt seriālu no Parīzes uz Romu. Šis plāns patiešām ir kļuvis par centrālo jautājumu, kas satrauc ne tikai franču pilsoņus, bet arī Itāliju.

Tūrisma ietekme

Seriāls, kas savu popularitāti ieguva pateicoties glamurosajām Parīzes ainavām un romantiskajām sižetām, ir ievērojami palielinājis tūristu plūsmu uz Franciju. Tūrismā ieguldītās investīcijas ir radījušas nevainojamu pieprasījumu pēc Parīzes, kas vēsturiskā griezumā ir pazīstama kā mīlestības un mākslas pilsēta. Francijas valdība ir izrādījusi interesi saglabāt šo popularitāti, tāpēc Makrona reakcija šķiet saprotama.

Emanuela Makrona solījums

Francijas prezidents ir publiski izteicis apņemšanos darīt visu iespējamo, lai saglabātu seriālu Parīzē. Šāds solījums ir nācis ne tikai no nacionālā pride, bet arī ekonomisko interešu apsvēruma, ņemot vērā, cik daudz naudas un darba vietu ir saistītas ar tūrisma nozari.

Itālijas reakcija

Savukārt Itālijas puse pārliecinoši reaģējusi uz Makrona paziņojumiem. Daudzi itāļu politiķi un publiskie darbinieki ir norādījuši, ka "Emīlija Parīzē" ir kļuvusi par Francijas kultūras simbolu un tās pārvietošana uz Romu varētu sniegt iespēju izcelt romiešu kultūras bagātības. Ironiski, šis strīds var radīt pat jaunas tūrisma plūsmas, kas vērstas uz Itāliju.

Nobeiguma domas

Jautājums, vai "Emīlija Parīzē" paliks Parīzē vai pārcelsies uz Romu, kļūst par simbolisku cīņu starp divām lieliskām Eiropas kultūrām. Tikmēr abi prezidenti, kā arī viņu valdības ar nepacietību gaida, kā attīstīsies šis politiskais skandāls, un kādi rezultāti sekos no šī izteiktā izsistuma. Saglabāt kultūras identitāti šajā globalizācijas laikmetā ir galvenais izaicinājums abām valstīm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas