Sapelējusi dzīvnieku barība, lazdu rieksti un karijs – PVD neļauj ES ievest vairākus sūtījumusSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Sapelējusi dzīvnieku barība, lazdu rieksti un karijs – PVD neļauj ES ievest vairākus sūtījumus

Prasībām neatbilstošie sūtījumi

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir ziņojis par vairākiem sūtījumiem, kurus nav atļauts ievest izplatīšanai Eiropas Savienībā. Sūtījumi neapmierināja noteiktās prasības, kas attiecas uz dzīvnieku barību un citiem pārtikas produktiem.

Darbības pret nekvalitatīvu pārtiku

PVD stingri uzrauga, ka visi pārtikas produkti, kas tiek ievesti Latvijas teritorijā, atbilst veselības un drošības standartiem. Ar šiem pasākumiem tiek nodrošināta patērētāju veselība, kā arī novērsta potenciāli bīstamu produktu nonākšana tirgū.

Problēmas ar lazdu riekstiem un kariju

Viens no problemātiskajiem sūtījumiem ietver lazdu riekstus un kariju. Šie produkti ne tikai neatbilda kvalitātes standartiem, bet bija arī potenciāli bīstami veselībai.

PVD nākotnes plāni

Lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē, PVD plāno pastiprināt uzraudzību un sadarbību ar citiem Eiropas Savienības dalībvalstu iestādēm. Šāda pieeja palīdzēs uzlabot produktu kvalitāti un nodrošināt drošu pārtikas piegādi patērētājiem.

Patērētāju drošība pirmajā vietā

PVD uzsver, ka patērētāju drošība ir galvenā prioritāte, un aicina visus uzņēmumus būt atbildīgiem, nodrošinot, lai ievestie produkti atbilst Eiropas Savienības standartiem. Šie pasākumi ir būtiski, lai saglabātu sabiedrības veselību un uzticību pārtikas tirgum.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas