Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas prezidents: 2014. gadā ar Krimu mēs visi pieļāvām kļūdu
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 19:01
  • LSM
  • 5

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas prezidents: 2014. gadā ar Krimu mēs visi pieļāvām kļūdu

Teodora Rusopula atzīšanās par 2014. gada Krimas notikumiem

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas prezidents Teodors Rusopuls izteicis skaidru viedokli par 2014. gada Krimas aneksiju, uzsverot, ka šajos notikumos tika pieļautas nopietnas kļūdas ne tikai Krievijas, bet arī starptautiskās sabiedrības pusē. Sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu "Pasaules panorāma", Rusopuls izteicās, ka ir svarīgi apzināties šo kļūdu, lai nākotnē spētu labāk reaģēt uz līdzīgām situācijām.

Putina rīcības brīdinājums

Rusopuls uzskata, ka 2014. gadā piedzīvotās norises Krievijā bija skaidrs brīdinājums par to, uz ko ir spējīgs Krievijas prezidents Vladimirs Putins un viņa režīms. Viņa vārdi liecina, ka pēc Krimas aneksijas pasaules savienība nebija pietiekami vienota un spēcīga, lai reaģētu uz Krievijas agresiju, kas noveda pie turpmākām problēmām ne tikai Ukrainā, bet arī visā Eiropā.

Jauna pieeja attiecībās ar Krieviju

Runājot par nākotni, Rusopuls rosina pārskatīt Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju, ņemot vērā pagātnes kļūdas. Viņš uzsver, ka ir svarīgi mācīties no vēstures, lai nebūtu nepieciešams atkārtot pagātnes kļūdas unlai izstrādātu efektīvākas stratēģijas Krievijas provocējošo rīcību mazināšanai.

Pasaules kopiena vienotībā

Lai gan Krimas aneksija ir notikusi pirms gandrīz desmit gadiem, Rusopuls uzskata, ka šīs dienas atcerēšanās ir nepieciešama, lai mobilizētu pasaules sabiedrību un stiprinātu vienotību pret Krievijas izraisītajiem izaicinājumiem. Viņš aicina ārvalstu līderus apvienoties un izstrādāt skaidru rīcības plānu, kas balstās uz solidaritāti un cieņu pret starptautiskajām tiesībām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas