Žizele Peliko pirmo reizi sniedz liecību tiesā: “Mums nav jākaunas — jākaunas ir viņiem.”Ārzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Žizele Peliko pirmo reizi sniedz liecību tiesā: “Mums nav jākaunas — jākaunas ir viņiem.”

Žizele Peliko sniedz liecību tiesā

Žizele Peliko, bijusī Dominika Peliko sieva, pirmo reizi sniegusi liecību tiesā par smagiem apsūdzējumiem pret viņu. Viņa ir apsūdzējusi savu bijušo vīru par to, ka viņš ilgstoši ļāvis citiem cilvēkiem izvarot viņu, radot tādējādi traumu un sāpīgas atmiņas.

Viņa aicina uz solidaritāti un izpratni

Žizele, sniedzot liecību Aviņjonas tiesā, uzsvēra, ka vēlas, lai citas sievietes, kuras piedzīvojušas līdzīgas situācijas, zinātu, ka "mums nav jākaunas – jākaunas ir viņiem". Šis spēcīgais paziņojums ne tikai izsaka viņas personisko pieredzi, bet arī aicina sabiedrību uz izpratni un atbalstu upuriem.

Sabiedrības reakcija un diskusija par vardarbību

Žizele Peliko liecība ir izsaukusi plašu diskusiju par vardarbības pret sievietēm problēmu. Sabiedrība ir aicināta pievērst lielāku uzmanību šādām tēmām un nodrošināt, ka cietušās sievietes saņem nepieciešamo palīdzību un atbalstu. Šī lieta ir specifisks piemērs tam, kā šāda veida vardarbība var netraucēti turpināties, ja cietušās neuzdrošinās runāt par to.

Noslēguma doma

Žizele Peliko varēja būt tikai viena no daudziem upuriem, bet viņas drosme sniegt liecību var kļūt par pagrieziena punktu plašākai diskusijai par vardarbību un cietušajiem, kas bieži vien paliek bez atbalsta. Viņas vārdi par kaunu varētu kļūt par impulsu daudziem, lai runātu un izteiktu savu pieredzi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas