Tirdzniecība ar Krieviju būtiski nemazinās – robežpunktos rindā gaida 2000 kravas mašīnas
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 14:16
  • LSM
  • 4

Tirdzniecība ar Krieviju būtiski nemazinās – robežpunktos rindā gaida 2000 kravas mašīnas

Divi gadi un astoņi mēneši pēc Krievijas iebrukuma

Ir pagājuši 2 gadi un 8 mēneši kopš Krievija uzsāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. Šis laiks ir bijis izaicinājumiem bagāts, ne tikai Ukrainai, bet arī visai Eiropai. Raizes par drošību un stabilitāti reģionā ir novedušas pie vairākiem pasākumiem, kuru mērķis ir vājināt Krievijas ekonomiku un karotspēju.

Eiropas Savienības sankcijas

Lai apkarotu Krievijas agresiju, Eiropas Savienība (ES) ir ieviesusi jau 14 dažādu sankciju paketes. Šīs paketes ir vērstas pret dažādām nozarēm, tostarp enerģētiku, banku sektoru un militāro industriju. Sankcionēto preču saraksts turpina pieaugt, liekot spiedienu uz Krievijas ekonomiku.

Rindas uz Latvijas–Krievijas robežas

Tomēr neraugoties uz ievērojamajām sankcijām un to mērķiem, kravas automašīnu rindas uz Latvijas–Krievijas robežas ne tikai nemazinās, bet pat turpina pieaugt. Šobrīd ir aplēsts, ka robežpunktos gaida ap 2000 kravas mašīnu. Šī situācija liecina par to, ka tirdzniecība starp Latviju un Krieviju joprojām ir aktīva, pat neskatoties uz pretinieka rīcību un starptautisko spiedienu.

Ekonomiskā realitāte un nākotnes perspektīvas

Tirdzniecība ar Krieviju, šķiet, saglabājas būtiskā līmenī, pat ja Eiroparlamentārieši un citi politiķi turpina aicināt uz stingrākām sankcijām. Tas rosina jautājumus par to, cik efektīvas ir esošās sankcijas un kā tās varētu tikt uzlabotas, lai sasniegtu vēlamos rezultātus. Ekonomiskā realitāte liecina, ka, neskatoties uz grautiem un krīzi, uzņēmējdarbība ar Krieviju saglabājas aktīva, un tā, šķiet, ir izaicinājums, ar kuru Eiropas Savienībai būs jātiek galā turpmāk.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas