LVRTC pauž gatavību finansiāli iesaistīties "Tet" kapitāldaļu izpirkšanāEkonomika
Foto un virsraksts: Delfi

LVRTC pauž gatavību finansiāli iesaistīties "Tet" kapitāldaļu izpirkšanā

LVRTC pauž gatavību iesaistīties "Tet" kapitāldaļu izpirkšanā

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) ir paziņojis par savu gatavību finansiāli piedalīties Zviedrijas uzņēmuma "Telia" piederošā tehnoloģiju uzņēmuma SIA "Tet" kapitāldaļu izpirkšanā. Šī informācija tika nākamajā dienā sniegta diskusijā "Ko gaidīt no izmaiņām interneta sakaru tirgū, potenciāli mainoties "Tet" īpašniekiem?" pasākumā.

Diskusijas par tirgus izmaiņām

Diskusija, kurā piedalījās vairāki nozares eksperti un analītiķi, bija veltīta iespējām un izaicinājumiem, kas var rasties sakarā ar "Tet" īpašnieku maiņu. LVRTC valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols pauda savu viedokli par situāciju un akcentēja nepieciešamību pēc aktīvākas valsts iesaistes tehnoloģiju uzņēmumu attīstībā.

LVRTC līdzdalība – iespēja vai izaicinājums?

LVRTC's piedāvājums iesaistīties SIA "Tet" kapitāldaļu izpirkšanā varētu būt stratēģisks solis, kas ļautu valsts uzņēmumam nostiprināt savu pozīciju interneta sakaru tirgū. Tomēr šāds solis nes arī zināmus riskus, kas saistīti ar tirgus konkurenci un investīciju atdevi.

Būs nepieciešams rūpīgs izvērtējums

Kā norādīja Ozols, pirms lēmuma pieņemšanas ir nepieciešams veikt rūpīgu izvērtējumu, lai saprastu, kā šāda darījuma sekas varētu ietekmēt Latvijas interneta sakaru tirgu un tās attīstību nākotnē. Viņš arī uzsvēra, ka ir svarīgi saglabāt atklātību un godīgu konkurenci tirgū.

Noslēgumā

Šīs diskusijas iznākums un tālākais procesu attīstība var radīt būtiskas izmaiņas Latvijas tehnoloģiju un sakaru sektorā. Paredzams, ka sabiedrība un nozares dalībnieki aktīvi sekos līdzi notikumiem, gaidot skaidrību par "Tet" nākotni un LVRTC lomu tajā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas