ANO šefs ciemojas un našķojas Kazaņā pēc diktatora Putina ielūgumaĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 12:19
  • TV3
  • 3

ANO šefs ciemojas un našķojas Kazaņā pēc diktatora Putina ielūguma

ANO ģenerālsekretāra vizīte Kazaņā

ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs trešdien ieradās Kazaņā, lai piedalītos Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkotajā BRICS valstu samitā. Šī vizīte raisījusi bažas un kritiku, it īpaši no Ukrainas un tās sabiedroņiem, kuri uzskata, ka tā varētu nostiprināt Krievijas autoritāti starptautiskajā arēnā.

Putina rīkotā samita nozīme

BRICS samits, kurā piedalās valstu grupas, tostarp Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika, ir stratēģiski svarīgs, ņemot vērā pašreizējās ģeopolitiskās situācijas. Putins izmanto šo pasākumu, lai apliecinātu savu starptautisko atbalstu un parādītu, ka Krievija joprojām ir nozīmīga spēlētāja pasaules politikā.

Kritika no Ukrainas un tās sabiedrotajiem

Gutērreša lēmums piedalīties samitā radījis lielu neapmierinātību Ukrainas valdībā, kas uzskata, ka ANO vadītājs nedrīkst piedalīties pasākumos, kuri tiek rīkoti autoritatīvu režīmu atbalstam. Šī vizīte varētu tikt interpretēta kā ANO apstiprinājums Krievijas politiskajai līnijai, kas neapšauba Ukrainas teritoriālo integritāti.

Putina viesmīlība un nākotnes perspektīvas

Kazaņas samita laikā Gutērrešs izbaudīja Putina viesmīlību, kas ir pretrunā ANO mērķiem un principiem, kas vērsti uz mieru un drošību. Šī situācija rada jautājumus par ANO lomu globālajā politikā un par to, kā organizācija var saglabāt savu neatkarību, kad saskaras ar autoritāriem režīmiem. Uzmanība tiks pievērsta, kā šī vizīte ietekmēs ANO nākotnes politiku un attiecības ar Krieviju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas