LOK gatava tiesāties, ja netiks atrisināts jautājums par Olimpiskā centra nomas maksuParīze 2024
Foto un virsraksts: Sportacentrs

LOK gatava tiesāties, ja netiks atrisināts jautājums par Olimpiskā centra nomas maksu

LOK nostāja attiecībā uz nomas maksu

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) izteikusi nopietnas bažas par Olimpiskā centra nomas maksu un ir gatava uzsākt tiesas procesu, ja šis jautājums netiks risināts. LOK prezidents Raimonds Lazdiņš trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē uzsvēra, ka situācija ir kļuvusi steidzama un nepieciešama steidzama attieksme no attiecīgo institūciju puses.

Situācijas nopietnība

Lazdiņš norādīja, ka neatrisinātā nomas maksa ne tikai ietekmē Olimpiskā centra darbību, bet arī apdraud Latvijas sporta attīstību kopumā. Komiteja ir apņēmusies nodrošināt labvēlīgu vidi sportistiem un sporta organizācijām, un tādēļ jautājums par nomas maksu ir kļuvis par prioritāti. Prezidents arī minēja, ka situācijas ignorēšana var novest pie nopietnām sekām.

Perspektīvas un iespējamās sekas

Ja jautājums par nomas maksu nenotiks risināts tuvākajā nākotnē, LOK ir gatava uzsākt tiesiskās darbības, lai aizstāvētu savas intereses. Tiesa var pieprasīt skaidru un viennozīmīgu risinājumu, kas nodrošinās Olimpiskā centra ilgtspējīgu attīstību. Spiediens uz valsts iestādēm pieaug, un LOK apzinās savas juridiskās tiesības, lai aizstāvētu sporta intereses Latvijā.

Aicinājums uz dialogu

Lazdiņš aicināja visus iesaistītos sākt aktīvu dialogu, lai atrisinātu šo jautājumu pirms tā nonāk tiesā. Viņš uzsvēra, ka vienošanās iegūšana būtu labākais risinājums visiem iesaistītajiem, lai nodrošinātu sporta attīstību un labvēlīgu vidi sportistiem. "Mums ir jāpārliecinās, ka sporta valstī ir prioritāte, un viennozīmīgi jāatrod risinājums, kas apmierina visas puses," piebilda Lazdiņš.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas