Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe: Jūrmala nejūt valsts atbalstuIntervijas
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:20
  • NRA
  • 3

Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe: Jūrmala nejūt valsts atbalstu

Jūrmalas domē pieaugošās bažas par valsts atbalstu

Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe ir paudusi nopietnas bažas par valsts atbalsta trūkumu, īpaši pēc postošās vētras, kas 29. jūlijā nodarīja ievērojamu kaitējumu pilsētai. Applūdušie ceļi, kurus iedzīvotāji spiesti izmantot ar laivām, ir tikai viens no daudzajiem izaicinājumiem, ar kuriem sastopas šī piejūras pilsēta.

Situācija Jūrmalā: ūdens un postījumu sekas

Pēc vētras, Jūrmalā ir daudzviet redzami dramatiskie postījumi. Pazemes garāžas ir pilnas ar ūdeni, un daudzi automobiļi ir noslēpušies zem ūdens. Kāpju ielas iedzīvotāji steidzās zvanīt uz domi, brīdinot, ka ūdens tuvākajā laikā varētu ieplūst viņu mājās, ja situācija neuzlabosies. Arī ēku jumti ir cietuši, zem milzu priedēm, kas uzkritušas un salauzušas spāres.

Vētras mācības un turpmākie soļi

Vētra ir skaidri parādījusi, cik svarīgi ir sagatavoties dabas katastrofām un veikt nepieciešamos pasākumus, lai novērstu līdzīgas situācijas nākotnē. Rita Sproģe uzskata, ka pašvaldībai ir nepieciešams pastiprināts atbalsts no valsts puses, lai spētu tikt galā ar šīm krīzēm un nodrošinātu iedzīvotāju drošību.

Risināmo jautājumu saraksts

Tomēr situācija Jūrmalā neaprobežojas tikai ar pēdējās vētras sekām. Domes priekšsēdētāja skaidro: “Pat bez šī negadījuma pilsētā ir pietiekami daudz risināmo jautājumu, kas prasa steidzamu uzmanību.” Sadarbība ar valsti un papildu resursu iegūšana ir būtiska, lai Jūrmala varētu efektīvi risināt savas problēmas un attīstīties.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas