"Krievija darīja visu, lai izjauktu vēlēšanu pirmo kārtu!" ASV pauž raizes par Moldovas vēlēšanu otrās kārtas norisiĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

"Krievija darīja visu, lai izjauktu vēlēšanu pirmo kārtu!" ASV pauž raizes par Moldovas vēlēšanu otrās kārtas norisi

ASV bažas par Krievijas iejaukšanos

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) ir paudušas nopietnas raizes par to, ka Krievija varētu atkārtoti iejaukties Moldovas vēlēšanu procesos. 3. novembrī gaidāmās otrās kārtas vēlēšanās, šķiet, maskavieši darīs visu iespējamo, lai apgrūtinātu moldāvu iespējas brīvi izvēlēties savus līderus un īstenot suverēnās tiesības.

Vēlēšanu pirmās kārtas pieredze

Moldovā 1. kārtas vēlēšanas, kas notika pirms dažām nedēļām, atklāja nopietnus draudus no Krievijas puses. Vietējie un starptautiskie novērotāji ziņoja par izteiktām manipulācijām, kas tika vērstas pret demokrātiskas un brīvas vēlēšanu norisi. ASV ir apņēmības pilnas uzraudzīt un reaģēt uz jebkādām Krievijas izraisītām krāpšanām vai iejaukšanās mēģinājumiem.

Ietekme uz moldāvu sabiedrību

Šī situācija rada bažas par to, kā šādas iejaukšanās var ietekmēt moldāvu sabiedrību un to politisko vides stabilitāti. Pagājušās vēlēšanās liecināja, ka krievu ietekme ir izplatījusies, un tas varētu radīt pretrunas starp valsts proeiropiskajiem un prokrieviskajiem spēkiem. ASV uzsver, ka ir būtiski atbalstīt Moldovas neatkarību un teritoriālo integritāti.

Aktīva ASV līdzdalība

ASV valdība ir izteikusi apņemšanos sniegt atbalstu Moldovas varasiestādēm, lai nodrošinātu drošu un brīvu vēlēšanu vidi. Tiek plānoti pasākumi, kas ietver novērotāju nosūtīšanu un dažādu resursu piešķiršanu, lai uzlabotu vēlēšanu procesu transparenci un uzticamību.

Noslēgums: Ceļš uz stabilitāti

Kā Moldova virzās uz otro vēlēšanu kārtu, ir skaidrs, ka valsts nākotne ir atkarīga no tās spējām stāvēt pret ārējiem spiedieniem un nodrošināt demokrātiskas vērtības. ASV un citas starptautiskās sabiedrības dalībvalstis būs uzmanīgas un gatavas sniegt nepieciešamo atbalstu, lai nodrošinātu, ka moldāvi var brīvi izvēlēties savu ceļu uz nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas