Ilgstošas iesnas bērnudārzniekam: Vai pie vainas ir D3 vitamīna trūkums?Par veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Ilgstošas iesnas bērnudārzniekam: Vai pie vainas ir D3 vitamīna trūkums?

Rudens sākums un veselības problēmas

Rudens mūsu ģimenē ir ienācis nevis ar prieku par košumu dabā, bet raizēm par trīsgadnieka Gustava veselību. Ar vēsāka laika iestāšanos, bērnam sākušās ilgstošas iesnas, kas apgrūtina ne tikai viņa ikdienu, bet arī visu ģimenes dzīvi.

Veselības ietekme uz ģimenes dzīvi

Brīžam mazais deguntiņš ir tik ļoti aizlikts, ka dēliņu pat nevar laist uz dārziņu. Tas nozīmē, ka mums abiem ir jāpaliek mājās, un izjauktais dzīves un darba režīms ietekmē arī ģimenes kopīgo emocionālo noskaņojumu.

D vitamīna trūkums - iespējamais iemesls

Viens no jautājumiem, kas šobrīd tiek apspriests – vai Gustava ilgstošajām iesnām nav pie vainas D3 vitamīna trūkums? D3 vitamīns ir būtisks imūnsistēmas atbalstītājs, un tā trūkums var veicināt dažādas elpceļu saslimšanas. Tā kā rudens ir laiks, kad saules gaismas ir mazāk, ir svarīgi pievērst uzmanību, vai bērnam ir pietiekams D3 vitamīna līmenis.

Kā rīkoties, ja aizdomas par D vitamīna trūkumu

Ja domājat, ka jūsu bērnam varētu trūkt D3 vitamīna, ieteicams konsultēties ar pediatru. Speciālists var veikt nepieciešamos testus un sniegt ieteikumus par iespējamu diētu vai piedevām, kas palīdzētu uzlabot bērna veselību un stiprināt imūnsistēmu.

Nobeigums

Ilgstošas iesnas var būt ne tikai nepatīkama pieredze bērnam, bet arī ģimenei kopumā. Tādēļ ir svarīgi būt vērīgiem un pievērst uzmanību savu bērnu veselības stāvoklim, jo īpaši laikā, kad iestājas aukstāks laiks.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas