7 izplatītākās kļūdas matu kopšanāDzīvo gudri!
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 07:45
  • NRA
  • 4

7 izplatītākās kļūdas matu kopšanā

Triholoģes atklājums par matu kopšanu

Matu kopšana ir svarīga ne tikai estētikas, bet arī veselības ziņā. Mūsdienu sabiedrībā, kur izskats ieņem nozīmīgu lomu, bieži vien cilvēki neapzinās, ka viņu ikdienas paradumi var negatīvi ietekmēt matu kvalitāti. Triholoģe Anabela Kingslija ir izcēlusi septiņas izplatītākās kļūdas, kas bojā matus, un arī sniedz padomus, kā no tām izvairīties.

1. Pārāk bieža mazgāšana

Viens no visizplatītākajiem ieradumiem ir matu mazgāšana katru dienu. Lai gan tas var šķist higiēniski, tas faktiski nožūst mati un galvas ādu, izraisot pārmērīgu eļļošanās ražošanu. Anabela iesaka matu mazgāšanu samazināt līdz divām trīs reizēm nedēļā, lai saglabātu matu dabisko mitrumu.

2. Neatbilstošu produktu lietošana

Matu kopšanas līdzekļi, kas neatbilst matu tipam, var izraisīt bojājumus. Triholoģe uzsver, ka ir svarīgi izvēlēties šampūnus un kondicionierus, kas ir piemēroti konkrētajam matu tipam — piemēram, sausiem, taukainiem vai krāsotiem matiem.

3. Pārspīlēta siltuma lietošana

Matu taisnotāji, fēni un lokšķēres var būt lieli sabiedrotie, taču pārmērīga siltuma lietošana var radīt neatgriezeniskus bojājumus. Anabela iesaka izmantot siltuma aizsarglīdzekļus un ierobežot siltuma iedarbību uz matiem.

4. Nepietiekama mitrināšana

Mitrināšana ir būtiska matu kopšanā, bet daudzi cilvēki nerūpējas par pareizu matu mitrināšanu. Regula, ka jāizmanto mitrinošas maskas un serumi vismaz reizi nedēļā, ir būtiska, lai saglabātu matu veselību.

5. Matēta mati

Rūpīgi sakot, mati jāapstrādā ar maigām kustībām. Ja tos berzē ar dvieli vai ķemmē tikko mitrus matus, tie var saplīst un zaudēt savu skaistumu. Izmantojiet maigas metodes, lai žāvēt un ķemmēt matus.

6. Pārmērīga ķemmēšana

Daudziem cilvēkiem šķiet, ka jo vairāk viņi ķemmē matus, jo labāk, bet tas nav gluži pareizi. Pārmērīga ķemmēšana var novest pie matu lūzuma un trausluma. Ieteicams ķemmēt matus tikai nepieciešamības gadījumā, īpaši, ja tie ir mitri.

7. Nepietiekama aizsardzība no ārējās vides

Saulē, vēja vai hlorēta ūdens iedarbība var negatīvi ietekmēt matu struktūru. Anabela iesaka izmantot cepures vai speciālus aizsarglīdzekļus, kad esat ārā, lai pasargātu matus no kaitīgajiem faktoriem.

Noslēguma doma

Apzinoties šīs izplatītākās kļūdas, ikviens var uzlabot matu kopšanu un saglabāt to veselīgu izskatu. Sekojot šiem vienkāršajiem padomiem, jūs varēsiet baudīt skaistus un veselīgus matus visu mūžu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas