Latvijā liegta piekļuve 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliemZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Latvijā liegta piekļuve 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem

NEPLP lēmums attiecībā uz Krievijas propagandas portāliem

Nacionālā elektronisko plašaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir pieņēmusi nozīmīgu lēmumu, aizliedzot piekļuvi 17 Krievijas propagandu izplatošiem portāliem. Šis solis ir daļa no valsts centieniem aizsargāt sabiedrību no dezinformācijas un manipulācijām, kas nāk no ārvalstīm.

Portālu saturs un to ietekme

Aizliegto portālu vidū ir arī "tropcor.ru", kurā regulāri tiek publicēta sagrozīta informācija par Latvijas vēsturi un citiem jautājumiem. Šie portāli bieži vien izplata melus un nepatiesus apgalvojumus, kas var ietekmēt sabiedrības viedokli un veicināt dalītu attieksmi pret vēstures faktiem.

Sabiedrības reakcija uz lēmumu

Ņemot vērā šīs izmaiņas, Latvijas sabiedrībā ir novērojama pieaugoša atbalsta sajūta attiecībā uz NEPLP lēmumu. Daudzi uzskata, ka šāds solis ir nepieciešams, lai nodrošinātu informācijas patiesumu un cīnītos pret dezinformāciju, kas var novest pie sociālām un politiskām problēmām.

Nākotnes aizsardzības pasākumi

NEPLP pauda apņemšanos turpināt cīņu pret dezinformāciju un nodrošināt drošu informācijas telpu Latvijā. Plānots, ka turpmāk tiks pastiprināti kontrolēti citi potenciāli kaitīgi resursi, lai neļautu krievu propagandai iefiltrēties Latvijas mediju vidē. Latvijas valdība uzsver nepieciešamību izglītot sabiedrību par informācijas patiesumu un kritisko domāšanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas