Latvijā saasinās sezonālās locītavu slimības, ko var ieteikt mediķi (+VIDEO)Veselība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 08:19
  • VS
  • 5

Latvijā saasinās sezonālās locītavu slimības, ko var ieteikt mediķi (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Sezonālo locītavu slimību pieaugums Latvijā

Latvijā rudens laiks atnes sezonālu locītavu slimību saasināšanos, un pacienti bieži jautā par sāpju saistību ar strauju temperatūras maiņu. Operējošais traumatologs un ortopēds Aleksandrs Omeļčenko skaidro, ka aukstums var ietekmēt locītavas, izraisa asinsvadu spazmas un bojā neveseles locītavas.

Artrozes un citu slimību ietekme

Temperatūras pazemināšanās var pasliktināt pacientu stāvokli, kuri cieš no artrozes, deformējošās artrozes un poliartrīta. Apskatot šo slimību dažādus aspektus, ārsts uzsver, ka locītavu audu nodilums ir izplatīta sāpju cēlonis, īpaši cilvēkiem virs 50 gadu vecuma.

Pirmās palīdzības padomi locītavu sāpju gadījumā

Aleksandrs Omeļčenko uzsver, ka locītavu sāpju gadījumā nevajadzētu apmeklēt pirti vai karstu vannu. Ieteicams konsultēties ar ģimenes ārstu vai farmaceitu, lai izvēlētos piemērotākos nesteroīdos pretiekaisuma līdzekļus. Paula piebilst, ka ir svarīgi nenodarboties ar pašārstēšanos un apmeklēt ārstu, lai saņemtu pareizu diagnozi.

Apģērba un apavu nozīme

Profilaksei ļoti svarīgs ir piemērots apģērbs, jo nepiemērots apģērbs var veicināt traumu risku. Ortopēds norāda, ka nepieciešams šajā sezonā izvēlēties apavus ar rievotu zoli, kuri pasargā kājas no mitruma un palīdz novērst krītošus negadījumus.

Traumu gadījumu rīcības plāns

Ja rodas traumas, piemēram, kritiens, ir svarīgi neizdarīt pārmērīgu slodzi uz traumu, uzklāt aukstu kompresi un nekavējoties meklēt traumatologa palīdzību. Farmaceite Jeļena Bebre sniedz ieteikumus par pretsāpju līdzekļiem un to lietošanu sasitumu un sastiepumu gadījumā.

D vitamīna un magnija nozīme locītavu veselībā

Lai locītavas nebūtu pakļautas laikapstākļu ietekmei, svarīgi ir rūdīties, kā arī nodrošināt organismu ar D vitamīnu. Regulāras fiziskās aktivitātes var palīdzēt saglabāt locītavu veselību un novērst traumas. Jeļena Bebre papildina, ka magnijs un omega-3 taukskābes ir būtiski, lai uzturētu locītavu veselību. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas