O'Salivans: nekāda starptautiska naftas embargo pret Krieviju nebūsPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 09:50
  • NRA
  • 3

O'Salivans: nekāda starptautiska naftas embargo pret Krieviju nebūs

O'Salivans: Starptautiskas solidaritātes trūkums

Nekāda starptautiska naftas embargo pret Krieviju nebūs, jo tam atbalstu pasaulē negūsim. Šādu paziņojumu sniedza Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans intervijā aģentūrai LETA. Viņš uzsvēra, ka esošās sankcijas pret Krieviju nesaņem ANO mandātu, kas būtiski vājinājis iespēju vienoties par globālu embargo.

Globālā dienvidu atkarība

O'Salivans norādīja, ka daudzām valstīm globālajos dienvidos ir būtiski jāpievērš uzmanība savai ekonomiskajai stabilitātei, kas bieži ir saistīta ar Krievijas naftas importa nepieciešamību. Šī atkarība ievieš sarežģījumus, jo valstis, kas pārsvarā ir attīstības fāzē, nevar atļauties riskēt ar lielām ekonomiskām sekām, kas varētu rasties naftas piegādes pārtraukšanas gadījumā.

Rīgas konference un starptautiskā politika

Šie paziņojumi tika izteikti Rīgas konferences laikā, kurā tika diskutēts par drošības un ārpolitikas jautājumiem. O'Salivans uzsvēra, ka Eiropas Savienība turpinās strādāt pie sankcijām pret Krieviju, tomēr apzinās, ka starptautiskā sabiedrībā pastāv atšķirīgas intereses un attieksmes pret šo jautājumu, kas apgrūtina vienotas rīcības vienošanās meklēšanu.

Nākotnes izaicinājumi

Sankciju sistēmas pielāgošana un attiecību veidošana ar dažādām valstīm būs būtiski, lai nodrošinātu ilgtspējīgas un efektīvas politikas attiecībā pret Krieviju. O'Salivans atzīmēja, ka ir nepieciešama plašāka diskusija un sadarbība starp valstīm, lai saprastu, kā visefektīvāk reaģēt uz Krievijas rīcību globālajā politikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas