Plaisas sienās un tekoši griesti – kad LU fakultātes beidzot pārcelsies uz Rakstu māju?

Rakstu mājas būvniecības kavēšanās

Latvijas Universitāte (LU) bija iecerējusi sākt mācības jaunajā Rakstu mājā 2023. gada 1. septembrī. Taču, neraugoties uz sākotnējām cerībām, būvdarbi ir ievērojami kavējušies, un tagad paredzams, ka objekts tiks nodots ekspluatācijā vien nākamgad. Tā ir nepatīkama ziņa gan studentiem, gan pasniedzējiem, kuru ikdiena turpinās ritēt vietās ar novecojušām ēkām un infrastruktūru.

Fakultāšu pārcelšanās plāni

Kad Rakstu māja beidzot būs pabeigta, lielākā daļa LU fakultāšu, kas šobrīd ir izkaisītas pa dažādām ēkām Rīgā, atradīsies vienuviet. Tas ne tikai uzlabos studiju procesu, bet arī veicinās sadarbību starp fakultātēm, kas pašlaik ir apgrūtināta, jo studentiem un pasniedzējiem jāsaskaras ar pārvietošanās grūtībām no viena mācību objekta uz otru.

Papildu izdevumi un izaicinājumi

Tomēr, būvdarbu kavēšanās ir radījusi aizvien jaunas problēmas universitātei. Fakultāšu pārcelšanās uz jaunajām telpām tiek aizkavēta, kas nozīmē, ka LU turpina segt izdevumus saistībā ar esošo ēku uzturēšanu. Šie papildu izdevumi rada spiedienu uz universitātes budžetu, un jautājums par to, kā sekmīgi nodrošināt finansējumu, kļūst arvien aktuālāks.

Studentu un pasniedzēju viedoklis

Studenti ir satraukti par situāciju, jo viņu mācību apstākļi joprojām nav uzlabojušies. Daži norāda uz vajadzību pēc modernizētas infrastruktūras, kas atbilst mūsdienu izglītības standartiem. Pasniedzēji, savukārt, cer uz ātru risinājumu, kas ļaus viņiem efektīvāk organizēt darba procesu un uzlabot izglītības kvalitāti.

Nobeiguma vārdi

Kaut arī LU cerības attiecībā uz Rakstu mājas nodošanu ekspluatācijā vilcinās, universitāte ir apņēmības pilna turpināt censties rast risinājumus šajā sarežģītajā situācijā. Nedz students, nedz pasniedzējs nevēlas palikt novecojušas infrastruktūras gūstā, tāpēc cerības uz drīzu pārcelšanos ir vairāk nekā aktuālas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas