Krustpils pilī - jauni unikāli liecinājumi par Latvijas uzdzīves porcelānuZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Krustpils pilī - jauni unikāli liecinājumi par Latvijas uzdzīves porcelānu

Jauni eksponāti izstādē

Jēkabpils Vēstures muzejā ir atklāta jauna, unikāla eksponātu kolekcija izstādē “Uzdzīves porcelāns simts gados”, kas piedāvā apmeklētājiem iespēju iepazīties ar Latvijas porcelāna tradīcijām. Šie jaunieguvumi ir papildinājuši ekspozīciju kopš tās atklāšanas šī gada pavasarī.

Vēsturiskie stāsti par elitārajiem traukiem

Jaunie eksponāti ne tikai paplašina izstādes saturu, bet arī atklāj jaunas vēsturiskas stāstus par vēlāko laiku elitārajiem “gastronomiskajiem traukiem”. Šie trauki ir ne tikai izsmalcināti mākslas darbi, bet arī liecina par kādreizējiem sabiedrības slāņiem un viņu dzīvesveidu.

Izstādes pagarināšana

Ņemot vērā jauno eksponātu pievienošanu un lielo apmeklētāju interesi, muzejā lēmums pagarināt izstādes darba laiku līdz 30. novembrim ir patiešām patīkams jaunums. Šī ir lieliska iespēja visiem interesentiem apmeklēt izstādi un iepazīties ar porcelāna mākslas unikālajām vērtībām, pirms tā tiek slēgta.

Aicinājums apmeklēt izstādi

Jēkabpils Vēstures muzejs aicina ikvienu, kurš interesējas par Latvijas kultūru un vēsturi, apmeklēt izstādi “Uzdzīves porcelāns simts gados”. Saņemiet iedvesmu no senajiem liecinājumiem un izbaudiet mākslinieciskos traukus, kas stāsta par bagātīgo un daudzveidīgo Latvijas mantojumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas