Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs sauleZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Trešdien pūtīs brāzmains vējš un spīdēs saule

Trešdienas laika prognoze

Trešdien Latvijā gaidāms brāzmains rietumu vējš, kas brāzmās var sasniegt ātrumu 12-17 metru sekundē. Šāds laiks sola aizraujošus dabas skatus un dinamisku atmosfēru, taču šis laikapstākļu stāvoklis arī prasa no iedzīvotājiem papildu piesardzību.

Vēja efekti valsts ziemeļu un austrumu daļā

Vējainākā diena gaidāma tieši valsts ziemeļu un austrumu daļā, kur iedzīvotāji var piedzīvot ne tikai spēcīgas vēja brāzmas, bet arī dažādu struktūru svārstības. Eksperti rekomendē atteikties no brīvā laika pavadīšanas ārā, ja iespējams, kā arī pārbaudīt, vai visi ārējie priekšmeti, piemēram, mēbeles vai dekorācijas, ir droši nostiprināti.

Saulains laiks un tā labās puses

Lai gan vējš var radīt zināmas neērtības, trešdien gaisa kvalitāte būs labāka, jo ceram uz saulainām stundām, kas priecēs gan garastāvokli, gan sniegs iespēju izbaudīt dabu. Saule spīdēs un aicinās cilvēkus ārā, taču, atgādinot par visām dabas noslēpumainībām, būt piesardzīgiem attiecībā uz vēja stiprumu.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Iedzīvotājiem ieteicams sekot līdzi laika prognozēm un attiecīgi plānot aktivitātes. Ja dodaties ārā, apvelciet piemērotas drēbes un ņemiet vērā, ka vējš var radīt nepatīkamu sajūtu. Drošības nolūkos izvairieties arī no braukšanas ar velosipēdu vai citiem transporta līdzekļiem, ja laika apstākļi ir pārāk nelabvēlīgi. Sekojiet līdzi laika apstākļiem un plānojiet savu dienu saprātīgi!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas