Trešdien Latvijā pūtīs brāzmains vējš; Centrāleiropā pastiprinās anticiklonsLaika apstākļi
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 08:43
  • NRA
  • 3

Trešdien Latvijā pūtīs brāzmains vējš; Centrāleiropā pastiprinās anticiklons

Rietumu vējš Latvijā

Trešdien, 25. oktobrī, Latvijā sagaidāma ievērojama vēršanās no rietumu puses, kad vēja ātrums brāzmās var sasniegt 12-17 metrus sekundē. Šī būs vējainākā diena visā valstī, jo īpaši izteikti šie laika apstākļi jutīsies ziemeļu un austrumu reģionos.

Vēja ietekmes prognoze

Saskaņā ar meteoroloģiskajām prognozēm, šis brāzmains vējš var radīt dažāda veida neērtības, tostarp apgrūtināt pārvietošanos un palielināt iespēju, ka koki var nolūzt vai citi objekti var tikt apgāzti. Iedzīvotājiem tiek rekomendēts būt piesardzīgiem, dodoties ārā, it īpaši, ja atrodas tuvumā koku vai vieglāku konstrukciju.

Anticiklona stiprināšanās Centrāleiropā

Tā kā Latvijā piedzīvosim vēja sašutumu, Centrāleiropā notiek anticiklona intensifikācija. Šī parādība var novest pie stabilāka un siltāka laika, kā arī mazākām brāzmainības izpausmēm. Anticiklonālā gaisa plūsma var sniegt labvēlīgākus laika apstākļus kaimiņvalstīs, kas savukārt var ietekmēt arī Latviju tuvākajā nākotnē.

Secinājums

Latvijas iedzīvotājiem jābūt gataviem vējainiem laika apstākļiem trešdien, bet Centrāleiropas anticiklons varētu ieviest samērā stabilu laiku, kas uzlabos dzīves kvalitāti citās Eiropas valstīs. Vērību ir vērts pievērst gan vietējiem laika apstākļiem, gan to iespējamos ietekmes faktorus no tuvējām teritorijām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas