Ilze Liepa "tikai priecāsies", ja viņas tēva pieminekli Rīgā nojauksSlavenības
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 10:30
  • NRA
  • 5

Ilze Liepa "tikai priecāsies", ja viņas tēva pieminekli Rīgā nojauks

Ilze Liepa par iespējamo pieminekļa demontāžu

Balerīna Ilze Liepa izteikusi savu viedokli par iespējamo sava tēva, izcilā latviešu baletnieka Māra Liepas, pieminekļa demontāžu Rīgā. Viņa uzsvēra, ka Rīgas dome apspriež jautājumu par pieminekļa likteni, kas atrodas pilsētas kanāla krastā blakus Latvijas Operai.

Prieks par iespējamo nojaukšanu

Intervijā Krievijas medijiem Ilze atklāja, ka viņa "tikai priecāsies", ja piemineklis tiks nojaukts. Šādi vārdi liecina par viņas personīgo nostāju attiecībā uz tēva atmiņu un tās simboliku mūsdienu Latvijā. Ilze, iespējams, uzskata, ka tuvība ar pagātni nav tik svarīga, kā sabiedrības prieks un harmonija.

Pieminekļa nozīme Latvijas kultūrā

Māra Liepas piemineklis Rīgā ieņem nozīmīgu vietu Latvijas kultūras un vēstures kontekstā. Taču šobrīd sabiedrībā ir izteikti dažādi viedokļi par pieminekļu saglabāšanu vai nojaukšanu, kas saistīti ar plašākiem sociālpolitiskajiem jautājumiem. Ilzes viedoklis varētu būt tikai viens no aspektiem plašajā diskusijā par Latvijas identitāti un pagātnes simboliem.

Sekot jaunumiem

Kā turpināsies šis jautājums Rīgas domei un ko tas nozīmēs Ilzei Liepai un viņas ģimenes mantojumam, paliek noslēpums. Interese par šo tēmu turpina pieaugt, un sabiedrībai ir jāseko līdz turpmākajām diskusijām un iespējām, ko šī diskusija radīs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas