Rīgā durvis vērs pirmā smaržu galerija Baltijā – «Nāsī»
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 09:59
  • LSM
  • 6

Rīgā durvis vērs pirmā smaržu galerija Baltijā – «Nāsī»

Rīgas smaržu galerija – jauns mākslas medijs

31. oktobrī Rīgā, radošajā mājā "Viskaļi", durvis vērs jauna un unikāla smaržu galerija "Nāsī". Šī galerija būs ne tikai pirmā Baltijā, bet arī viena no pirmajām Eiropā, kas koncentrējas uz smaržas izmantošanu kā mākslas mediju.

Inovācija mākslā

Galerijas veidotājs Sandris Mūriņš un māksliniece Santa Kristiāna Krūze ir iecerējuši radīt vietu, kur smarža tiks aplūkota kā nozīmīgs un emocionāls izteiksmes veids. Viņi uzsver, ka smaržas spēks un to ietekme uz cilvēka uztveri ir ārkārtīgi liela.

Emocionālās saiknes ar smaržām

Vērtējot smaržu ietekmi, Sandris Mūriņš un Santa Kristiāna Krūze Latvijas Radio 6 – "Naba" raidījumā "KŪL" min, ka "mūsu uztveri veido ne tikai attēls un skaņa, bet arī smarža". Viņi uzsver, ka smaržas kalpo kā emociju katalizatori, rosinot atmiņas un veidojot dziļākas saiknes ar apkārtējo pasauli.

Gaidāmie notikumi galerijā "Nāsī"

Atklājot galeriju, apmeklētāji var gaidīt inovatīvas izstādes, kurās smaržas tiks apvienotas ar mākslas darbiem, piedāvājot apmeklētājiem unikālu pieredzi. "Nāsī" mērķis ir veicināt dialogu par smaržas nozīmi mākslā un cilvēka ikdienā.

Secinājumi par smaržu nozīmi

Ar katru jauno soli, ko sper "Nāsī", tiek uzsvērta smaržu daudzdimensionālā loma cilvēka dzīvē, tādējādi veicinot arī jaunu mākslas virzienu attīstību. Apskatot un izprotot smaržas, apmeklētāji būs aicināti atklāt jaunu, emocionālu un radošu pasauli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas