Ukrainas ģenerālprokurors atkāpies no amataPasaule
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 06:59
  • VS
  • 4

Ukrainas ģenerālprokurors atkāpies no amata

Andrija Kostina atkāpšanās no amata

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins otrdien paziņoja par atkāpšanos no amata, reaģējot uz valsts drošības dienestu atklātu vērienīgu korupcijas shēmu. Izmeklēšana ir atklājusi, ka korupcija nodrošināja valdības amatpersonām atbrīvojumus no iesaukuma armijā, kas ir izraisījusi plašu sabiedrības neapmierinātību.

Prezidenta Volodimira Zelenska rīcība

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pēc izmeklēšanas rezultātiem steidzās rīkoties, izdodot dekrētu, kas paredz pašreizējās medicīnisko un sociālo komisiju sistēmas atcelšanu. Šī sistēma, kas līdz šim ļāva reģistrēt cilvēkus kā invalīdus, būs likvidēta, lai novērstu iespēju izvairīties no iesaukšanas armijā, izmantojot kukuļošanu.

Mobilizācijas jautājuma sarežģītība

Mobilizācija Ukrainā ir pretrunīgs jautājums, kas ir polarizējis sabiedrību, īpaši pēc plaša mēroga iesaukuma kampaņas šā gada sākumā. Zelenskis paziņoja par tikšanos ar augstākajām amatpersonām, lai runātu par plaši izplatīto ļaunprātīgo invaliditātes apliecību izsniegšanu, kas ļauj daudziem izvairīties no militārā dienesta.

Korupcijas apmēri un sabiedrības asums

Prominenta uzruna vakara laikā, Zelenskis norādīja, ka situācija saistībā ar korupciju ir daudz plašāka, nekā tika domāts sākotnēji. "Ir simtiem šādu acīmredzami nepamatotu invaliditātes gadījumu muitas, nodokļu, pensiju fonda un pašvaldību administrācijas ierēdņu vidū," sacīja Zelenskis, uzsverot, cik svarīgi ir cīnīties pret šo problēmu, lai atjaunotu sabiedrības uzticību valsts institūcijām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas