ASV valsts sekretāra vietnieks: Krievijai noteikto sankciju apiešanā galveno lomu spēlē ĶīnaZiņas
Foto un virsraksts: Diena

ASV valsts sekretāra vietnieks: Krievijai noteikto sankciju apiešanā galveno lomu spēlē Ķīna

ASV un ES pastāvīga sankciju sistēmas pilnveidošana

ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O’Braiens nesen norādīja uz nopietnu izaicinājumu, ar kuru saskaras Valstis un Eiropas Savienība – sankciju apiešana. Viņš uzsvēra, ka ASV un ES pastāvīgi pilnveido savu sankciju sistēmu pret Krieviju un šīs izmaiņas turpinās vismaz līdz kara beigām Ukrainā.

Ķīnas loma sankciju apiešanā

O’Braiens uzsvēra, ka galveno lomu Krievijas sankciju apiešanā spēlē tieši Ķīna, nevis citas Krievijas kaimiņvalstis. Tas norāda uz Ķīnas iespēju un gatavību atbalstīt Krieviju, kaut arī starptautiskā sabiedrība ir centusies izvairīties no diplomātiskajiem un ekonomiskajiem sakariem ar Maskavu.

Strategiskas iniciatīvas un sadarbība

ASV un ES turpina meklēt jaunas stratēģijas, lai uzlabotu sankciju efektivitāti un aizsargātu savas intereses, tādējādi padarot šo cīņu par nosacītu apvienošanos pret Krievijas agresiju. Informatīvo pasākumu uzlabošana un sadarbības veicināšana starp partneriem ir būtiska, lai efektīvi cīnītos pret nepamatotu sankciju apiešanu un radītu stingrāku atbildību pret tos, kas tos pārkāpj.

Kādas būs sekas?

O'Braiensa norādījumi liecina par to, ka situācija ir attīstījusies sarežģītu procesu virzienā, kur Ķīnas darbības var radīt būtiskas sekas globālajā drošībā un ekonomikas stabilitātē. ASV un ES ir apņēmušās rīkoties, lai samazinātu Ķīnas iespējas atbalstīt Krieviju un panāktu, lai sankciju sistēma patiešām būtu efektīva.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas