Latvijas Universitātes vīru korim Dziedonis – 100!Ziņas
Foto un virsraksts: Diena

Latvijas Universitātes vīru korim Dziedonis – 100!

Vēsturiskais notikums Latvijas Universitātē

Sestdien, 26. oktobrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks vērienīgs pasākums — vīru koris Dziedonis svinēs savas pastāvēšanas 100. gadadienu. Šis notikums ir ne tikai svarīgs kora dalībniekiem, bet arī visai Latvijas kultūras un mākslas pasaulei, jo kori ir bijusi unikāla loma latviešu koru tradīcijās.

Kora Dziedonis vēsturiskā loma

Koris Dziedonis tika dibināts 1923. gadā, un kopš tā laika ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem kolektīviem Latvijas muzikālajā ainavā. Tā repertuārs ietver gan klasiskās mūzikas, gan mūsdienu komponistu skaņdarbus. Kora darbības laikā tas ir uzstājies ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā, veicinot latviešu kultūras popularizēšanu ārpus valsts robežām.

Jubilejas koncerta programma

Jubilejas koncertā, kas norisināsies plkst. 18.00, dzirdēsim gan populāras kora dziesmas, gan īpaši sagatavotas kompozīcijas, kas tapušas par godu šim nozīmīgajam notikumam. Piedalīsies arī bijušie Dziedonis dalībnieki, kuri kopā ar pašreizējiem kori sniegs neparastus priekšnesumus un atcerēsies kora skaistos mirkļus.

Aicinājums apmeklētājus

Latvijas Universitātes vīru kora Dziedonis svinības ir lieliska iespēja ikvienam mūzikas un kora mīļotājam izbaudīt izcilu muzikālu programmu un piedalīties Sventes atmosfērā, kas radīs svinības garu. Aicinām visus interesentus apmeklēt šo vēsturisko koncertu un kopā ar kori svinēt simtgadi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas