Viegliņš: Mūsu politikā katrs nāk vārīt "zupu", saber savas garšvielas un beigās atbildību neuzņemasLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 09:03
  • LA
  • 4

Viegliņš: Mūsu politikā katrs nāk vārīt "zupu", saber savas garšvielas un beigās atbildību neuzņemas

Jānis Viegliņš: Politika kā zupas pagatavošana

Jānis Viegliņš, Bauskas novada pašvaldības izglītības iestādes “Valles pamatskola” direktors un SIA “Pārdošanas skola” dibinātājs, savā nesenajā izteikumā TV24 raidījumā “Preses Klubs” dalījās ar analoģiju, kas skaidro, kā tiek veidota politika Latvijā. Viņš salīdzina politikas veidošanu ar zupas pagatavošanu, izceļot, ka katrs jauns politiķis “nāk vārīt zupu”, pievienojot savas garšvielas, bet gala rezultāts ne vienmēr ir apmierinošs.

Atbildības trūkums politikā

Viegliņš uzsvēra, ka šajā procesā trūkst atbildības sajūtas. Jaunajiem politiķiem nav pietiekami daudz niansētu pārdomu par to, kā katra pievienotā “garšviela” var ietekmēt “zupu” jeb politisko ainavu. “Mamma kādreiz teica, ka, lai neradītu pārsālītu zupu, ir jāpagaršo,” atgādina Viegliņš, norādot, ka politikei ir jābūt pārdomātai un jākontrolētiem lēmumiem, nevis nekontrolētām izmaiņām.

Programmu "Nauda seko skolēnam" kritika

Viņa izteikumi bija saistīti ar programmu “Nauda seko skolēnam”, par kuru ir izskanējusi daudz diskusiju. Viegliņš norāda, ka šāda pieeja veicina nekonsekvenci un neefektivitāti, ja netiek ņemti vērā iepriekšēji pieredzes un paraugprakse. Viņš aicina politiķus rīkoties atbildīgi un ar pārliecību, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību un atbalstu skolēniem.

Izglītības jomas nākotne

Noslēgumā Viegliņš izteica cerību, ka politiķi sāks izgudrot jaunas metodes un pieejas, kā izstrādāt efektīvas programmas izglītības jomā. Viņš mudina ikvienu atcerēties, ka abpusēja komunikācija un iesaistīšanās ir atslēga uz sekmīgu politiskās vides veidošanu, kas kalpo sabiedrības interesēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas