Ukrainu sadusmo ANO ģenerālsekretāra dalība Putina rīkotajā BRICS samitā
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 11:51
  • LSM
  • 4

Ukrainu sadusmo ANO ģenerālsekretāra dalība Putina rīkotajā BRICS samitā

ANO ģenerālsekretāra vizīte Krievijā

Trešdien Krievijā ieradās ANO ģenerālsekretārs Antonio Guterešs, kurš piedalīsies tur notiekošajā BRICS samitā. Šī vizīte ir pirmā amatpersonas vizīte Krievijas teritorijā kopš 2021. gada, kad tika ieviesti stingri ierobežojumi un starptautiskās attiecības strauji pasliktinājās.

Ukrainas reakcija uz Gutereša piedalīšanos

Jebkura ANO amatpersonas klātbūtne Krievijā pašlaik izraisa spriedzi, un Ukrainas valdība jau paudusi kaismīgu neapmierinātību ar Gutereša lēmumu piedalīties BRICS samitā. Ukraina uzskata, ka šāds solis norāda uz ANO nespēju nodrošināt neitralitāti un godīgumu starptautiskās politikas jomā, īpaši ņemot vērā Krievijas agresīvo rīcību attiecībā uz Ukrainu.

ANO loma starptautiskajā arēnā

Antonio Gutereša rīcība ir izraisījusi diskusijas par ANO vietu un lomu starptautiskajā arēnā. Daudzi analītiķi norāda, ka šādas vizītes var sagraut ANO reputāciju un mazināt uzticību, īpaši valstīs, kurās ir pieredze ar agresiju un vardarbību no Krievijas puses. Kritiķi uzskata, ka ANO ģenerālsekretāra dalība BRICS samitā var tikt uztverta kā atbalsts Krievijai, kas var pasliktināt situāciju globālajā diplomātijā.

Noslēguma domas par BRICS samitu

BRICS samits, kas fokusējas uz piecu lielāko attīstības valstu sadarbību, šobrīd iegūst jaunu nozīmi, ņemot vērā globālo politisko situāciju. Gaidāms, ka Gutereša dalība šajā pasākumā izsauks plašas diskusijas par ANO lomu un nākotni, kā arī par to, kā šī organizācija spēs reaģēt uz mainīgajiem globālo attiecību apstākļiem. Ukrainas valdība, līdzšinējā nostājā, šķiet, turpinās veidot spiedienu uz ANO, lai tā pievērstu lielāku uzmanību Krievijas agresijai un tās ietekmei uz starptautisko drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas